Apple heeft donderdag nieuwe MacBook Pro-laptops gelanceerd met snellere processoren, betere schermen en stillere toetsenborden.

Er zijn verschillende nieuwe configuraties van de 13-inch MacBook Pro met Touch Bar en de 15-inch MacBook Pro met Touch Bar. Ze hebben aangepaste componenten, maar het ontwerp van de computer zelf is ongewijzigd.

  • De startprijs voor de 13-inch MacBook Pro met Touch Bar is in de Verenigde Staten $ 1799, hetzelfde als het eerdere model. Voor Nederland is de vanafprijs € 1999. Hij kan nu worden geconfigureerd met quadcore Intel-chips.
  • De startprijs voor de 15-inch MacBook Pro met Touch Bar is in de VS $ 2399, ook onveranderd. In Nederland is de vanafprijs € 2799. Hij wordt geleverd met een 6-core Intel-processor.

Dit zijn de nieuwe specificaties volgens de samenvatting van Apple zelf:

MacBook Pro 2018 specs

Foto: Apple

Apple zegt dat de batterijduur onveranderd is gebleven. De nieuwe computers zijn vanaf vandaag te bestellen bij Apple. Winkels krijgen ze de komende dagen.

Een belangrijke update is het "derde generatie toetsenbord", dat volgens Apple stiller tikt. Dat was een aanhoudende klacht over de toetsenborden van de huidige MacBooks Pro. Daarnaast werd volop geklaagd dat het toetsenbord kwetsbaar en "kleverig" was. Dat heeft geleid tot massaclaims en een programma om de toetsenborden gratis te repareren.

Apple heeft ook de ingebouwde ARM-chip een update gegeven. Die stuurt de Touch Bar, Touch ID en Siri aan. De nieuwe chip T2, die ook in de iMac Pro is geïnstalleerd, kan digitale assistent Siri activeren door "Hey Siri" te roepen.

Apple heeft de schermen van de laptops ook uitgerust met True Tone, dat voor een natuurlijker kleur zorgt.

Het startmodel van de 13-inch MacBook Pro zonder Touch Bar heeft geen update gekregen en de dunne en lichte MacBook ook niet, net als de goedkopere MacBook Air.

Dit zijn foto's van de nieuwe laptops:


Foto: Apple

Foto: Apple

Foto: Apple

Foto: Apple

Apple heeft ook nieuwe leren hoezen voor de MacBook Pro.

Foto: Apple