• Apple past z’n injectiespuit-emoji aan als onderdeel van de iOS 14.5-update.
  • Het bloed uit de oude injectiespuit-emoji is vervangen voor een transparante vloeistof.
  • De aanpassingen zou de emoji geschikter moeten maken voor posts en gesprekken over coronavaccins.

Apple heeft de injectiespuit-emoji aangepast als onderdeel van de iOS 14.5-update.

De emoji-archiefsite Emojipedia spotte de aanpassing waarbij het bloed in de spuit vervangen is voor een transparante vloeistof.

Volgens Jeremy Burge, de oprichter van Emojipedia, hoopt Apple zo een positiever beeld van de coronavaccins te schetsen.

“Een emoji-wijziging lijkt misschien niet zo belangrijk in dit hele proces”, zegt Burge. “Maar als dit het idee wegneemt dat een vaccinatie krijgen bloedprikken betekent, kan het wel helpen.”

De injectiespuit-emoji zag een opleving in 2020

Volgens Emojipedia is het gebruik van de injectiespuit-emoji in 2020 op Twitter flink toegenomen.

Voor de uitbraak van het coronavirus werd de emoji vaak gebruikt bij berichten over bloeddonatie, het toedienen van medicijnen en zelfs het zetten van tatoeages, maar in de loop van 2020 dook de emoji steeds het vaak op bij discussies over het Covid-19-vaccin.

"Ik was zo blij toen mijn grootouders vorige maand werden gevaccineerd en ik vind het geweldig om mensen blije vaccinatiefoto's te zien posten. Hopelijk kan de bloedloze injectiespuit-emoji deze vreugde extra versterken", aldus Burge.

Het is niet de eerste keer dat Apple stilletjes een emoji aanpast. In 2018 voegde het al roomkaas aan de bagel-emoji toe, omdat het bedrijf kritiek zou hebben gekregen van verontwaardigde New Yorkers.

LEES OOK: 22 emoji’s die vaak verkeerd worden gebruikt – dit betekenen ze echt