Premium content ophalen
  • Aandelenmarkten zijn sinds een paar weken positiever gestemd en het optimisme lijkt nog even aan te houden.
  • Intussen komt het nieuwe kwartaalcijferseizoen dichterbij en daarbij zullen grotere verschillen tussen individuele aandelen zichtbaar worden.
  • Beursexperts Michael Nabarro en Gökhan Erem nemen het fundamentele en technische beeld voor het aandeel Apple onder de loep.

ANALYSE – Het sterke herstel van de aandelenmarkten lijkt nog even aan te houden. Ondanks het veranderende economische klimaat en een rentecurve die een recessie-scenario signaleert, worden andere zaken belangrijker geacht. Daar gaan we komend weekend verder op in een bredere marktanalyse.

Duidelijk is wel dat het komende bedrijfscijferseizoen, dat medio april weer van start gaat, extra veel aandacht zal krijgen. Ondanks het huidige optimisme dat je bij bredere aandelenindices ziet, verwachten wij dat er grote verschillen zullen ontstaan tussen individuele aandelen.

Dit laatste heeft vooral te maken met de problemen in toeleveringsketens en oplopende inkoopkosten. Verder zal het ene bedrijf meer last hebben van de westerse sancties tegen Rusland dan het andere.

Premium content ophalen