Actrice Angelina Jolie zou weleens een gooi naar het Amerikaanse presidentschap kunnen doen. Ze gaf in een interview een dikke, vette hint.

Eerder sloeg ze het idee om presidentskandidaat te worden in de wind, maar nu zou ze daar willen zijn ‘waar ze nodig is’, zei de actrice en VN-ambassadrice in Today, een programma op BBC Radio 4 waar ze gastredacteur was.

Presentator Justin Webb zei dat hij haar onmiddellijk op de lijst met potentiële presidentskandidaten voor 2020 van de Democraten zou zetten. Daarop antwoordde Jolie “thank you”.

Jolie is speciaal gezant van de UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, en voert campagne tegen seksueel geweld. Ze heeft in deze functie relevante ervaring opgedaan, zo zei ze.

“Ik werk met overheden en militaire organisaties, dus ik zit in een interessante positie waarbij ik veel gedaan kan krijgen, zonder dat het om mijzelf of mijn eigen agenda gaat.”

Daarnaast is haar houding in de loop der jaren veranderd, merkte ze op.

"Ik weet niet of ik geschikt ben voor de politiek. Ik heb dan ook gekscherend gezegd dat ik niet weet of ik nog lijken in de kast heb liggen. Ik ben behoorlijk open en aanwezig. Ik kan veel hebben", zei ze. "Ik zal oprecht hetgeen doen waarvan ik denk dat het een verandering teweeg kan brengen."

Jolie is net begonnen als uitvoerend producent van een nieuw BBC-actualiteitenprogramma voor kinderen dat in 2019 wereldwijd wordt uitgezonden.

Ze zei dat het belangrijk voor haar is dat het project een 'wereldwijde impact' heeft en dat het 'jonge mensen in verschillende landen helpt om met elkaar verbonden te zijn'. Ook hoopt ze hiermee het bewustzijn van het nieuws te vergroten en dit begrijpelijk te maken.

LEES OOK: 8 foto’s van Donald Trump op de militaire academie – hij stond toen al bekend als ‘Ladies Man’