Als er iemand door de wol is geverfd, dan is het Angela Merkel. Ze is al dertien jaar bondskanselier van Duitsland en heeft de politieke skills om met alfamannetjes als Vladimir Poetin en Donald Trump om te gaan.

Maar ook Merkel weet niet alles. Soms heeft ze een geheugensteuntje nodig. Bijvoorbeeld om te weten wie de premier van Australië ook alweer is.

De Duitse bondskanselier had afgelopen zaterdag bij de G20-top in Buenos Aires een ontmoeting met Scott Morrison, de huidige minister-president van Australië.

Morrison kijkt lachend in de camera. Hij is klaar voor de ontmoeting met Merkel, een van de bekendste en machtigste vrouwen ter wereld.

En Merkel? Die neemt vooraf haar aantekeningen door. Als je inzoomt, zie je dat ze zich nog even inleest om te weten wie Morrison ook alweer is.

Wie kan haar iets kwalijk nemen. Merkel heeft in haar regeerperiode al heeft wat Australische leiders zien komen en gaan. Morrison is de zevende premier van het land die Merkel de hand schudt in de dertien jaar dat ze aan de macht is.

The Sydney Morning Herald heeft dan ook een treffende kop: "Wie is dit? Australiërs herkennen zich vast in Angela Merkels situatie." Met andere woorden: ook Australiërs kennen de man die sinds augustus 2018 hun minister-president is maar nauwelijks.

Dat beaamt ook Rhiannon Hoffman. "Dus Angela Merkel had een spiekbriefje nodig toen ze de Australische premier Scott Morrison ontmoette", schrijft ze op Twitter. "Ik neem haar niks kwalijk. Ik woon hier en weet nog steeds niks over hem."

Voor de goede orde: Morrison is geboren in 1968 als zoon van een politieman, werkte in de toerismesector en was minister van Financiën, Sociale Zaken en Immigratie. Dat weet Angela Merkel nu vast ook.

LEES OOK: 11 foto’s die laten zien hoe close Merkel was met Obama – en hoe anders dat nu is met Trump