Het Amsterdamse techbedrijf DataSnipper heeft 100 miljoen dollar aan groeigeld opgehaald bij de Amerikaanse investeerder Index Ventures.

De softwareleverancier voor accountants wordt hiermee op 1 miljard dollar waardeert, zo blijkt uit gegevens van Dealroom, een database voor bedrijven die groeifinanciering ontvangen. Daarmee is Nederland een zogenoemde unicorn rijker.

DataSnipper heeft getekend voor de tweede megadeal in de Nederlandse techsector dit jaar, meldt het Financieele Dagblad. Online supermarkt Picnic haalde vorige maand 355 miljoen euro groeigeld op.

Met de waardering van 1 miljard dollar voor DataSnipper, is er voor het eerst sinds 2022 een unicorn bijgekomen. Daarmee telt Nederland in totaal 31 bedrijven die een waardering 1 miljard dollar kregen, schrijft het FD op basis van gegevens Dealroom.

DataSnipper is sinds de oprichting in 2017 rap gegroeid, met een omzet die de afgelopen jaren steeds verdubbelde, zegt CEO Vidya Peters in een persbericht.

Het bedrijf dat halverwege vorig jaar in het oude pand van de omgevallen fietsfabrikant Van Moof trok, heeft zo'n duizend klanten, waaronder Deloitte, KPMG en Grant Thornton. Peters verwacht de groei vast te kunnen houden.

Lees ook: Europese startups accepteerden in 2023 veel vaker lagere bedrijfswaardering bij nieuwe financieringsronde, vergeleken met startups in de VS