Amsterdam krijgt na lang gesteggel een fietsbrug over het IJ. Die komt te liggen tussen het Azartplein op het Java-eiland en de Johan van Hasseltweg in Amsterdam-Noord. En dat is een flink stuk verwijderd van het Centraal Station.

De zogenoemde Oostbrug is volgens de gemeente Amsterdam op z’n vroegst in 2034 klaar, maar zorgt al wel voor de nodige discussie. Niet in de laatste plaats omdat de kosten worden geraamd op 300 miljoen euro, waarmee het de duurste fietsbrug van Europa wordt.

“Via de nieuwe brug zijn fietsers uit bijvoorbeeld Waterland, Purmerend, Landsmeer, Oostzaan en Zaanstad zo’n 10 tot 12 minuten sneller aan de oostkant van Amsterdam. Ze hoeven niet meer af te stappen voor de pont over het IJ. De Oostbrug sluit aan op de binnenring, de snelle fietsverbinding om het centrum van Amsterdam”, schrijft de gemeente in een toelichting.

Fietsbrug Amsterdam geen ontlasting voor verkeer bij Centraal Station

Maar niet iedereen is te spreken over de gekozen locatie. Het zwaartepunt van het noordelijke stadsdeel van Amsterdam ligt juist tegenover het Centraal Station. “Ik vind het dom beleid”, geeft mede-eigenaar Sander Groet van A’DAM Toren aan tegenover Het Financieele Dagblad. A’DAM Toren is gelegen tegenover Amsterdam Centraal en krijgt ruim een miljoen bezoekers per jaar.

Volgens Groet wordt de pont vanaf Amsterdam CS naar Noord steeds drukker en voller. "Daar zitten de grootste problemen met de doorstroming tussen Noord en de rest van de stad", zegt hij tegen het FD.

De Fietsersbond Amsterdam reageert juist wel positief tegenover de krant: "Als je de verbinding met Noord niet verbetert, komt de ontwikkeling van de hele regio in de knel."

LEES OOK: Grote steden als Amsterdam en Rotterdam niet goed voorbereid op toename van hittestress