Het Amerikaanse warenhuis Nordstrom verdedigt zijn besluit om producten van het modemerk van Ivanka Trump niet langer te verkopen. Nordstrom reageerde hiermee op de beschuldigingen van het Witte Huis dat de retailer een “directe aanval” deed op het beleid van Donald Trump.

Volgens een woordvoerder Nordstrom was Ivanka begin januari al op de hoogte gebracht van Nordstroms besluit om haar merk niet langer te verkopen en dat die beslissing ingegeven was door de teruglopende verkopen.

“Nogmaals, en we zeiden het al eerder toen het ons werd gevraagd, het besluit is gebaseerd op de slechte performance van het merk,” aldus Nordstrom in een verklaring. “Het afgelopen jaar, en met name in de tweede helft van 2016, liep de verkoop van het merk gestaag terug. Zodanig dat het op zeker moment voor ons zakelijk niet meer verstandig was om het merk nog langer te voeren.”

Ivanka Trump en Nordstrom

Nordstroms verklaring volgt op directe Twitter-aanvallen van president Donald Trump die de retailer ervan beschuldigen Ivanka’s merk door het slijk te halen.

“Mijn dochter Ivanka is zo oneerlijk behandeld door Nordstrom,” zo twitterde Trump woensdag. “Ze is een geweldig mens – altijd ervoor strijdend dat ik het juiste doe! Verschrikkelijk!”

Sean Spicer, de woordvoerder van het Witte Huis, steunde later Trumps uitspraak door te stellen dat Nordstroms besluit een "directe aanval op zijn beleid en Ivanka's naam" is.

"Ze wordt belasterd", verklaarde Spicer.

Nordstrom zei daarentegen dat het "een goede relatie had met het team van Ivanka Trump".

Het aandeel Nordstrom kreeg een tik kort na Trumps tweet, maar eindigde woensdag op de Amerikaanse beurs uiteindelijk 4 procent hoger.

Screen Shot 2017 02 08 at 4.22.00 PM

Foto: Markets Insider