Er wonen zo’n 770 miljardairs in de Verenigde Staten, blijkt uit een nieuw rapport over de rijkste steden ter wereld van het in Londen gevestigde consultancybureau Henley & Partners.

Drie van de vier grootste clusters van miljardairs ter wereld liggen in de VS en zijn klassieke plekken voor de superrijken: New York, Los Angeles en de Bay Area met de techhubs San Francisco en Silicon Valley. In alleen die drie gebieden wonen 163 miljardairs.

Toch kiezen sommige van de rijkste Amerikanen voor rustigere steden. Het in vergelijking veel kleinere Seattle, in de staat Washington, telt tien miljardairs en Boston, in de staat Massachusetts, acht.

Het snelgroeiende Austin in Texas komt ook op als populaire plek voor miljardairs en telt er inmiddels negen. Volgens Henley & Partners komt dat mede doordat de staat geen belasting heft en er volop ruimte is, waardoor ook techreuzen als Elon Musk de stad hebben uitgekozen

Bekijk hieronder de volledige lijst van de 9 Amerikaanse steden met de meeste miljardairs. 

De 9 Amerikaanse steden met de meeste miljardairs

LEES OOK: Dit is de rijkste vrouw ter wereld: Françoise Bettencourt Meyers, de erfgename van L’Oréal met een vermogen van €76 miljard