Internetreus Amazon neemt Zoox over, een startup die werkt aan technologie voor zelfstandig rijdende taxi’s.

Volgens The Financial Times betaalt Amazon ruim $1,2 miljard, terwijl Zoox tijdens een eerdere investeringsronde nog gewaardeerd werd op $3,2 miljard.

Amazon kan de technologie goed gebruiken voor een vloot van autonome bestelbusjes.

Amazon koopt taxistartup Zoox, zo bevestigde het Amerikaaanse techbedrijf vrijdag.

De overnameprijs bedraagt ruim 1,2 miljard dollar, zo meldt zakenkrant The Financial Times. Omgerekend komt dat neer op iets meer dan 1 miljard euro.

De startup die werkt aan de ontwikkeling van een vloot van zelfrijdende taxi’s, werd eerder nog gewaardeerd op 3,2 miljard dollar.

Door de coronacrisis hebben ontwikkelaars van robottaxi’s het zwaar. Amazon denkt juist flink te kunnen besparen als het zelfrijdende bestelwagens heeft.

Lees ook op Business Insider

De overname van het bedrijf is voor Amazon een van de grootste in de afgelopen tien jaar en de grootste automotive-investering van het bedrijf tot nu toe.

Amazon werkt aan zelfrijdende bestelbusjes

Zelfrijdende auto’s zijn op verschillende manieren interessant voor Amazon.

Voor Amazon kan de zelfrijdende taxivloot waar Zoox mee bezig is, kansen bieden. Maar een aantrekkelijke mogelijkheid is ook om de technologie te gebruiken voor een eigen bezorgdienst.

Amazon werkt al met een team aan autonome busjes om pakketjes te bezorgen. In plaats van zelfrijdende taxi’s ligt het voor de hand om vooral daar de nadruk op te leggen.

Alphabet, het moederbedrijf van Google, werkt ook aan zelfrijdende auto’s die voor taxi-diensten gebruikt kunnen worden via dochteronderneming Waymo.

Volgens bronnen die de FT sprak, zal Zoox als zelfstandige onderneming blijven bestaan. Zoox-CEO Aicha Evans en Jesse Levinson, mede-oprichter en Chief Technology Officer, zouden allebei bij het bedrijf blijven werken.

LEES OOK: Zoox neemt het op tegen grote jongens en is interessant voor Amazon