Premium content ophalen

Altcoins, ofwel cryptomunten die een alternatief kunnen zijn voor de bitcoin,  volgen in het algemeen de bewegingen van de bitcoin.

Als de belangrijkste cryptomunt een piek beleeft, volgen altcoins dat patroon doorgaans ook.

Deze gids benoemt 10 kansrijke altcoins en zet hun technologische toepassingen uiteen.

De cycli van de cryptomarkt doen denken aan de seizoenen die zich afwisselen tijdens het jaar.

Tot nu toe hebben deze cycli een ordelijk patroon gevolgd, dat begint met een piek in de koers van bitcoin en gevolgd wordt door een hoogtepunt in altcoins.

De meeste doorgewinterde beurshandelaren zijn op de hoogte van dit soort bewegingen en spelen daarop in. Ze halen winsten uit de bitcoin en zetten deze in op riskantere posities in altcoins.

In het tweede kwartaal van 2021 stegen veel altcoins hard in waarde, nadat de bitcoin een recordstand bereikte. Na een zomerdip bereikte de bitcoin deze week een nieuw record.

Het laatste kwartaal van 2021 ziet er veelbelovend uit. Ervaren beleggers hebben doorgaans een idee welke altcoins de moeite waard zijn om op in te zetten. En zij houden hun posities vast, als het ze bij een koersdaling niet lukt om snel genoeg uit te stappen.

Maar wat zijn precies deze technologische toepassingen waar beleggers op inzetten en wat kunnen altcoins aanbieden naast het potentieel van een enorme koersstijging?

De wereld van cryptovaluta is divers en bestaat uit disruptieve technologieën in sectoren zoals gedecentraliseerde financiële diensten (DeFi), fintech en zelfs de entertainmentindustrie.

Premium content ophalen