De 49-jarige Almar Latour staat per 15 mei aan het hoofd van Dow Jones, de Amerikaanse uitgever van onder meer The Wall Street Journal.

De geboren Limburger is momenteel uitgever voor Dow Jones-onderdeel Barron’s Group en uitvoerend vicepresident voor Dow Jones.

Latour ging na zijn vwo een jaar studeren in de VS. Hij bleef er hangen, liep stage bij The Wall Street Journal en werkte zich als journalist op binnen het bedrijf.

Latour is al jaren een sleutelfiguur bij de zakenkrant. Zo gaf hij leiding aan de digitale transformatie van het mediamerk.

De Nederlander Almar Latour (49) wordt de nieuwe topman van nieuwsleverancier Dow Jones, onderdeel van mediaconcern News Corp en uitgever van zakenkrant The Wall Street Journal.

Latour neemt de rol per 15 mei over van William Lewis, die zes jaar aan het roer stond van de onderneming en eerder zijn vertrek aankondigde.

De 49-jarige Latour is momenteel uitgever voor Dow Jones-onderdeel Barron’s Group en uitvoerend vicepresident voor Dow Jones. Binnen zijn domein vallen onder meer Barron’s, MarketWatch, Mansion Global en Financial News.

Almar Latour bleef plakken na een studiejaar in de VS

Latour is zoon van een Limburgse onderwijzer en Tunesische kunstenares. Hij ging naar het vwo in Heerlen en had in zijn laatste jaar een baantje bij het Limburg Dagblad. Na het behalen van zijn diploma vertrok hij naar de Verenigde Staten om daar een jaar lang te sturen via een beursprogramma.

Hij bleef er hangen, begon een studie politicologie in Pennsylvania en liep stage bij The Wall Street Journal in Brussel.

Na een verhaal over Endemol, dat op de voorpagina van de Europese editie belandde, kreeg hij een baan aangeboden. Hij werkte voor de krant in Washington, Brussel, New York, Stockholm, Londen en weer New York.

In 2007 werd hij managing editor van WSJ online en gaf leiding aan de digitale transformatie van het mediamerk. Als uitgever van Barron's Group wist hij het bezoek van Barron's en MarketWatch te verviervoudigen in het afgelopen jaar. Ook het aantal abonnementen bij Barron's Group is sterk gegroeid.

Latour voelt zich thuis in New York

Latour woont in New York, heeft een Amerikaanse vrouw en twee dochters. Hij voelt zich op zijn gemak in de Amerikaanse miljoenenstad.

"Het leven gaat hier op volle kracht. Je kunt weinig halfbakken doen", zei hij in 2014 tegen de Volkskrant. "Toen ik hier net was, ging ik om half zeven joggen in Central Park. Lekker vroeg, dacht ik. Het park bleek bomvol, met allemaal moeders achter strollers. Ik hou daarvan: deze stad zit zo vol leven."

Limburger voelt hij zich niet meer, zei hij in 2007 tegen NRC. "Maar wel Nederlander. Ik houd nog steeds bij wat daar gebeurt."

Lees meer: