• Zakenman Albert ‘Ab’ Blokker is afgelopen vrijdag op 76-jarige leeftijd overleden.
  • Ab was één van de voormalige eigenaars en bestuurders van de gelijknamige winkelketen, die door zijn grootvader Jacob Blokker werd opgericht.
  • Onder leiding van Ab en zijn in 2011 overleden broer groeide het bedrijf uit tot een internationaal concern, waar ook ketens als Leen Bakker, Xenos, Marskramer en Intertoys onder vielen.
  • Lees ook: Familie Blokker heeft nieuwe manier gevonden om geheim te houden hoe rijk ze zijn.

Zakenman Albert Blokker, telg uit de Blokker-familie, is afgelopen vrijdag op 76-jarige leeftijd overleden. Hij was één van de voormalige eigenaars en bestuurders van de gelijknamige winkelketen, die door zijn grootvader Jacob Blokker werd opgericht.

Nieuwgeluk Group, een kantoor dat een deel van het vermogen voor de Blokkers beheert, bevestigt het overlijden na berichtgeving van vakmedia Retaildetail en Retailtrends. Verdere informatie geeft het kantoor niet. “De familie wenst verder geen commentaar te geven; het is een interne familieaangelegenheid.”

Albert ‘Ab’ Blokker had tot april 2014 de leiding over de bekende winkelketen Blokker en moederbedrijf Blokker Holding. Daarna bleef hij nog een tijdlang in de raad van commissarissen zitten. Onder leiding van Albert en zijn in 2011 overleden broer Jaap groeide het bedrijf uit tot een internationaal concern, waar ook ketens als Leen Bakker, Xenos, Marskramer en Intertoys onder vielen.

In de jaren voorafgaand aan de verkoop van Blokker Holding aan bestuurder Michiel Witteveen slankte het concern ook weer flink af, onder druk van de concurrentie van onlinewinkels en prijsvechters als Action. Zo werden Leen Bakker, Marskramer en Intertoys afgestoten. Die laatste speelgoedwinkelketen keerde via een omweg wel weer terug bij Mirage Retail, zoals Blokker Holding tegenwoordig heet.

Albert en Jaap Blokker stonden ook steevast in de lijst van 500 rijkste Nederlanders die zakenblad Quote jaarlijks opstelt. Quote schatte het vermogen van Albert in 2020 op 1 miljard euro.

Meer over Blokker? Check ook deze stukken eens: