Voetbalclub Ajax en de Amsterdam ArenA hebben een partnerovereenkomst gesloten met de Chinese telecomgigant Huawei. Dat maakten de betrokken partijen donderdag bekend in de Amsterdam ArenA, zonder op de financiële details in te gaan.

Huawei gaat een wifi-netwerk verzorgen in het stadion, waar alle supporters bij wedstrijden van Ajax vanaf 2015 gratis gebruik van kunnen maken. De overeenkomsten gaan op 1 juli in. Ajax tekende een contract voor 3 jaar, de ArenA heeft een verbintenis voor 5 jaar.

“We zijn verheugd deze overeenkomst te hebben ondertekend”, aldus marketingdirecteur Edwin van der Sar van Ajax. “Huawei is het grootste Chinese bedrijf in Nederland en past daarom perfect bij onze ambities.”

Ook Wang Dexian, directeur van Huawei Nederland, is blij met de samenwerking met Ajax en de ArenA. “Sport is een zeer belangrijk onderdeel van onze merkstrategie en we werken daarom al samen met een aantal van de grootste clubs in de wereld”, aldus Wang. “Deze strategische samenwerking zal ook bijdragen aan de ontwikkeling van een nieuwe breedbandoplossing voor stadions in Nederland.”

Ajax zoekt nieuwe hoofdsponsor

Het Chinese telecombedrijf werd lange tijd genoemd als mogelijke hoofdsponsor van de voetbalclub uit Amsterdam. Ajax is al ruim een jaar op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor, nadat verzekeraar Aegon aangaf te willen stoppen.

Onlangs verlengde Aegon de overeenkomst tot 31 december van dit jaar om Ajax extra de tijd te geven om een opvolger te vinden.