• In de Canadese wijnregio Ontario kun je een overnachting boeken in een wijnvat dat drijft op een rivier.
  • Er staat een tweepersoonsbed in het wijnvat. Via het gigantische ronde raam heb je uitzicht op de omliggende wijngaarden en het dierenleven.
  • Een overnachting is te boeken via Airbnb vanaf 100 euro per nacht.

Wijnliefhebbers kunnen al op verschillende plekken in de wereld overnachten in wijnvaten, maar een Airbnb in het Canadese Essex maakt dat nog een tikkeltje specialer door overnachtingen in een drijvend wijnvat aan te bieden.

De woonboot heet Fox Creek en ligt in de wijnregio Ontario. Het wijnvat biedt met het ronde raam uitzicht op de omliggende wijngaarden en het dierenleven. Volgens de advertentie op Airbnb is het ook een geweldige plek om sterren te kijken.

Floating wine barrel

Er staat een tweepersoonsbed in het wijnvat en er is een gigantisch rond raam. Foto: Airbnb

Het van rood cederhout gemaakte vat draait op zonne-energie en is bijna 3 meter lang. Er staat een tweepersoonsbed, een flatscreen-tv met dvd-speler en een mini-koelkast.

Op het terras buiten zijn een tiki-bar, loungestoelen rond een vuurkorf en een grill om op te koken, staat in de advertentie op Airbnb.

De wc en badkamer zijn mobiele cabines en staan op de kade. De wastafel is gemaakt van een whiskey-vat.

Floating wine barrel

Lees ook op Business Insider

Foto: Airbnb

Er is geen risico om weg te drijven als je aan het slapen bent. Het vat is vastgemaakt aan de kade.

Je kan het wijnvat boeken vanaf 120 dollar per nacht (ruim 100 euro) als de reisbeperkingen voor Canada weer zijn opgeheven. 

Lees meer over bijzondere vakantiemogelijkheden: