Premium content ophalen
  • De Amerikaanse durfinvesteerder Andreessen Horowitz wil met een aantal branchegenoten geld steken in de Britse startup ElevenLabs, volgens ingewijden.
  • De startup richt zich op artificial intelligence (AI) en haalde amper twee maanden geleden al 2 miljoen dollar op bij geldschieters.
  • De investeerders zullen ElevenLabs bij de nieuwe kapitaalronde een waardering van 100 miljoen dollar toekennen, aldus de bronnen.
  • Lees ook: Elon Musk, Steve Wozniak en meer dan 1.000 andere prominenten vragen om pauze bij lanceren nieuwe AI-bots

De Amerikaanse durfinvesteerder Andreessen Horowitz investeert samen met andere topinvesteerders in een klein artificial intelligence (AI) bedrijf, dat een waarde van 100 miljoen dollar zou krijgen toegekend, zeggen ingewijden tegen Insider.

Het in Londen opererende ElevenLabs haalde amper twee maanden geleden 2 miljoen dollar op, in een zogenoemde pre-seed-ronde geleid door de Tsjechische investeerder Credo Ventures. De ronde waarop ElevenLabs op 100 miljoen dollar wordt gewaardeerd, volgt dus extreem snel na de eerste, kleinere geldronde van het bedrijf.

Het bedrijf, dat is opgericht door oud-medewerkers van Google en data-analysebedrijf Palantir, gebruikt kunstmatige intelligentie om tekst om te zetten in spraak. Eerder dit jaar haalde ElevenLabs het nieuws nadat trollen van het online forum 4Chan de technologie van de startup gebruikten om de stemmen van bekende mensen na te bootsen. Ze deden dit met de stemmen van onder meer podcaster Joe Rogan en actrice Emma Watson.

Premium content ophalen