Premium content ophalen
  • Topman Alpesh Patel van hedgefonds Praefinium heeft een reeks experimenten gedaan voor de selectie van aandelen met behulp van GPT-4, de meest geavanceerde versie van AI-vraagbak ChatGPT.
  • Patel leerde een aantal dingen over hoe je effectief vragen kunt stellen aan de door artificial intelligentie aangestuurde vraagbaak.
  • Je kunt GPT-4 vragen om aandelen te selecteren op basis van de beste financiële literatuur en de aanpak van toonaangevende beleggers
  • Lees ook: Google introduceert nieuwe zoekmachine en AI-tool Bard, die de manier waarop we online zoeken verandert

Topman Alpesh Patel van hedgefonds Praefinium ontwikkelde in 2004 een eigen algoritme voor de selectie van aandelen, dat onderdeel werd van ShareScope, een Britse beleggingsplatform. Patel wilde graag weten of de door kunstmatige intelligentie aangestuurde vraagbaak GPT-4 van softwarebedrijf OpenAI nuttig kan zijn bij de selectie van aandelen.

Na twee experimenten concludeerde Patel dat kunstmatige intelligentie weliswaar kan helpen bij het wegnemen van vooroordelen bij de selectie van aandelen, maar dat artificial intelligence nog niet in staat lijkt om bovengemiddelde rendementen te genereren.

De beursexpert benadrukt dat dit experiment een eerste proef is en dat alleen hijzelf en twee andere beleggingsexperts van zijn bedrijf tests hebben gedaan.

Aandelen selecteren met GPT-4

Premium content ophalen