• Saskia Egas Reparaz moet de nieuwe CEO van HEMA worden. Zij werkt op dit moment als directeur van drogisterijketen Etos.
  • Ahold Delhaize, het moederbedrijf van Etos, wil Egas Reparaz echter niet zomaar laten gaan en haar aan het concurrentiebeding houden.
  • De overstap ligt gevoelig omdat HEMA tegenwoordig in handen is van Jumbo-familie Van Eerd, de grootste concurrent van Ahold-dochter Albert Heijn.

Topvrouw Saskia Egas Reparaz moet de nieuwe CEO van HEMA worden, maar er is nu een kink in de kabel gekomen. Supermarktketen Ahold Delhaize, de eigenaar van onder meer Etos en Albert Heijn, wil Egas Reparaz aan haar concurrentiebeding houden.

Door de opstelling van het retailconcern kan het nog maanden duren voor HEMA daadwerkelijk met een nieuwe CEO verder kan, zo schrijft NRC. Egas Reparaz zou een advocaat in de arm hebben genomen.

De overstap naar HEMA ligt gevoelig bij Ahold Delhaize, omdat de HEMA sinds kort deels in handen is van een investeringsvehikel van Jumbo-familie Van Eerd. Supermarktketen Jumbo is op dit moment de grootste concurrent van Albert Heijn.

Als Etos-directeur maakte Egas Reparaz deel uit van het leadership team van Alhold Delhaize in Nederland, tekent NRC op.

Ahold Delhaize zou de beoogde nieuwe HEMA-directeur inmiddels op non-actief hebben gezet.

Ahold vindt HEMA een directe concurrent

Bij HEMA zal CEO Tjeerd Jegen na zes jaar als HEMA-baas plaats maken voor Egas Reparaz. Ook worden drie van de vijf commissarissen vervangen. De aangekondigde wijzigingen hangen waarschijnlijk samen met de strategie van de nieuwe HEMA-eigenaren. Zij willen dat de winkelketen zich richt op de Benelux en Frankrijk.

Jumbo-familie Van Eerd en investeerder Parcom willen winkels opknappen en investeren in de webshop en logistiek.

Lees ook op Business Insider

Voor de aanstelling van de nieuwe topvrouw werd nog geen ingangstermijn genoemd. Naar nu blijkt komt dat door de opstelling van Ahold Delhaize. Daar vindt men HEMA een directe concurrent, omdat er ook cosmetica wordt verkocht, net als bij Etos.

Bronnen rondom de nieuwe eigenaren van HEMA reageren tegenover NRC verbaasd: “Cosmetica bedraagt misschien 10 procent van de omzet van HEMA, dat bovendien gesloten is.”

Lees meer over Jumbo en HEMA: