• Softwarebedrijf AFAS opende afgelopen vrijdag het nieuwe hoofdkantoor in Leusden, maar spreekt liever van een Clubhuis.
  • Het Clubhuis is maar voor 20 procent ingedeeld met werkplekken; de overige ruimte is vooral voor ontspanning.
  • Business Insider kreeg een rondleiding door het gebouw waar de unieke filosofie van AFAS heel duidelijk wordt.

Leusden is een clubhuis rijker: softwarebedrijf AFAS opende er afgelopen vrijdag haar gigantische hoofdkantoor. Daarin is niet alleen ruimte voor een sportzaal met klimmuur, maar ook voor een restaurant voor 750 mensen, een bar met podium en een theater met 6 zalen dat meer dan 7.000 mensen per week kan ontvangen.

Je zou dus bijna denken dat werknemers van AFAS niet aan werken toekomen met al die afleiding, maar niets is minder waar. De productiviteit, gemeten als de omzet per werknemer ligt volgens AFAS beduidend hoger vergeleken bij directe concurrenten van het bedrijf.

De insteek van het nieuwe clubhuis is eigenlijk niet dat je er komt om te werken: het is meer bedoeld als ontvangst- en inspiratieplek voor klanten. En als werknemer kun je er ook sporten of relaxen.

Het nieuwe Clubhuis draagt de filosofie en werkcultuur van AFAS aan alle kanten uit. “Het idee is dat als je je medewerkers liefhebt, dat ze deze liefde doorvertalen naar klanten,” zegt financieel directeur Arnold Mars bij tijdens de openingspresentatie van het gebouw.

Bekijk de slideshow met de impressie van het nieuwe hoofdkantoor van AFAS in Leusden.

Op bezoek bij het nieuwe AFAS Clubhuis


LEES OOK: Amsterdam? Waarom de CEO van fintech Floryn voor een hoofdkantoor in Den Bosch koos