De beurs in Amsterdam is dinsdag zonder grote bewegingen aan de nieuwe handelsdag begonnen. Randstad en Wessanen stonden in de belangstelling na de publicatie van kwartaalcijfers,. terwijl Refresco een overname in de Verenigde Staten aankondigde.

De AEX-index noteerde kort na aanvang vrijwel onveranderd op 452,32 punten. De MidKap zakte 0,1 procent tot 627,75 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt lieten eveneens weinig beweging zien, Londen stond 0,4 procent in de plus.

Randstad zakte 1,3 procent in de AEX, waarmee het de grootste daler was. Het uitzendconcern zag de groei in het afgelopen kwartaal afzwakken in vergelijking met een kwartaal eerder. In de MidKap daalde de producent van natuurlijke levensmiddelen Wessanen 1,9 procent, ondanks een omzet- en winstgroei.

Refresco ging bij de middelgrote fondsen juist ruim 4 procent omhoog. De Rotterdamse bottelaar van frisdranken en sappen neemt voor 129 miljoen dollar zijn Amerikaanse branchegenoot Whitlock Packaging over, waarmee het bedrijf de vleugels uitslaat naar Noord-Amerika.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl