• Het aandeel Adyen is dinsdag na opening van de Amsterdamse beurs 9 procent gedaald.
  • Volgens persbureau Bloomberg wil een niet nader genoemde vroege investeerder in het betaalbedrijf 450.000 aandelen verkopen.
  • Op basis van de slotkoers op maandag zou het gaan om een bedrag van 968 miljoen euro.

Betaalbedrijf Adyen is dinsdag onderuit gegaan op de Amsterdamse beurs. Het aandeel daalde na de openingsbel met ruim 6 procent. Omstreeks 12.00 uur stond Adyen zelfs 9 procent in de min.

Volgens financieel persbureau Bloomberg wil een investeerder die al voor de beursgang geld in het bedrijf had gestoken nu een groot aantal aandelen verkopen. Wie de investeerder is, is niet duidelijk.

De 450.000 aandelen die de investeerder van de hand wil doen, komen neer op zo’n 1,5 procent van alle aandelen Adyen. Die zouden tegen de slotkoers van maandag ongeveer 968 miljoen euro waard zijn.

Bij de manier waarop de aandelen worden aangeboden wordt echter meestal een korting aangeboden om kopers te lokken. Na ongeveer een half uur waren er al genoeg kopers geïnteresseerd voor alle aandelen.

Adyen ging in juni 2018 naar de beurs. Een aandeel kostte toen 240 euro, maar is inmiddels 2.152 euro waard. Alleen het afgelopen jaar ging de beurskoers met 160 procent omhoog.

Voor Adyen naar de beurs ging, staken verschillende grote fondsen als het Singaporese staatsinvesteringsfonds Temasek en Iconiq Capital, waarin bekende namen uit de Amerikaanse techsector zoals Twitter-baas Jack Dorsey en Facebook-oprichter Mark Zuckerberg meedoen, geld in het bedrijf.

Ook de oprichters hebben geld in het bedrijf gestoken, net als een aantal andere medewerkers en andere kleine investeerders. De bekendste daarvan is Mabel van Oranje.

Lees ook op Business Insider

Lees meer over Adyen: