• ABN AMRO gaat de variabele spaarrente vanaf augustus met een kwart procentpunt verhogen.
  • De spaarrente voor vrij opneembare rekeningen gaat dan naar 1,25 procent.
  • Hiermee komt ABN AMRO iets hoger uit dan andere grootbanken, maar lager dan uitdagers op de spaarmerkt.
  • Lees ook: ECB-president Lagarde: rente gaat opnieuw omhoog in juli.

Klanten van ABN AMRO krijgen vanaf augustus een variabele spaarrente van 1,25 procent voor vrij opneembare tegoeden. Dat is een kwart procentpunt meer dan nu het geval is. Het is al de derde renteverhoging van de bank in korte tijd. In mei en juni ging de variabele spaarrente bij ABN AMRO ook steeds met een kwart procentpunt omhoog. De rente geldt voor alle tegoeden tot 1 miljoen euro.

De hogere variabele spaarrente volgt op verhogingen van de beleidsrente door de Europese Centrale Bank (ECB). De depositorente van de ECB, het tarief dat banken krijgen als ze hun geld bij de centrale bank stallen, staat inmiddels op 3,5 procent. Dat is het hoogste niveau sinds 2001.

Bij de grootbanken Rabobank en ING ging de variabele spaarrente onlangs omhoog naar 1 procent. Zij hebben de laatste stap van ABN AMRO nog niet gevolgd.

Kleinere banken bieden aanzienlijk hogere variabele spaarrentes aan. Openbank, een dochter van het Spaanse Santander probeerde deze maand zelfs klanten te lokken met een rente van 3 procent, die geldt voor zes maanden Maar ook andere banken hebben rentetarieven van meer dan 2 procent.

De hoogste variabele spaarrente op vrij opneembare rekeningen bedraagt momenteel 2,08 procent, volgens de site spaarinformatie.nl

LEES OOK: Spaanse grootbank Santander biedt met online dochter Openbank relatief hoge spaarrentes in Nederland