Premium content ophalen
  • Fondsmanager Elias Erickson van het Ninety One International Franchise Fund zet in op een beleggingsportefeuille die robuust presteert, zowel in betere als in zwakke tijden.
  • Het fonds met internationale aandelen behoort tot 10 procent sterkste presteerders in zijn categorie, volgens databureau Morningstar.
  • Erickson noemt 4 sectoren en 4 aandelen waar momenteel enthousiast over is.
  • Lees ook: De hoge rente doet aandelen pijn: beursexperts bespreken de dreiging die uitgaat van de rentemarkt

In de twee jaar en twee maanden dat de Amerikaanse fondsbeheerder Elias Erickson het Ninety One International Franchise Fund beheert, is hij erin geslaagd om outperformance te leveren in uiteenlopende omstandigheden op de beurs.

Erickson richt zich op aandelen van grote bedrijven over de hele wereld. Zijn fonds noteert dit jaar een plus van bijna 5 procent, waarmee het tot de 10 procent van beste presteerders behoort binnen de eigen categorie, volgens gegevens van databureau Morningstar.

Ondanks alle veranderingen in het sentiment op de beurs in de afgelopen twee jaar, liet Erickson een constant track record zien. Hij mikt daarbij op een beleggingsportefeuille die zowel in goede als slechte tijden een robuust rendement heeft, geeft hij aan tegenover Insider.

Kwaliteitsaandelen tegen een redelijke prijs

Premium content ophalen