Verzekeraar Delta Lloyd is van plan het ongevraagde overnamebod van NN van 5,30 euro per aandeel te verwerpen. Dat meldden ingewijden donderdag aan persbureau Bloomberg. Volgens de bronnen treedt Delta Lloyd vrijdag officieel met zijn verklaring naar buiten.

Delta Lloyd maakte eerder deze week bekend dat het een overnamebod van NN had ontvangen. De verzekeraar werd al vaker gelinkt aan NN. Vertegenwoordigers van NN en Delta Lloyd weigerden commentaar te geven.

De Telegraaf meldde eerder deze donderdagavond dat aandeelhouders van Delta Lloyd niet onwelwillend tegenover het overnamebod staan.

Onder meer grootaandeelhouders als Highfields en investeringsmaatschappij Dasym dat geld van John de Mol belegt, zouden het bod op de verzekeraar niet per se afwijzen. Verder zou een aantal hedgefondsen in Delta Lloyd zijn gestapt. Die speculeren over het slagen van de deal.

De vraag is of Delta Lloyd meer waard zal worden dan 5,30 euro per aandeel. Naar verwachting zal Delta Lloyd evenwel proberen een hogere prijs uit het vuur te slepen. Marktkenners gaven eerder al aan het bod van NN aan de lage kant te vinden. Wel zou de voorgestelde overname zinvol zijn gelet op de synergieën die te behalen zijn, zowel in kosten als kapitaal.

Zorg van aandeelhouders die willen dat er verkocht wordt, is de beschermingswal die Delta Lloyd kan activeren. Die zou een deal in de weg kunnen staan.