• De Japanse zakenbank Mizuho verhoogt het koersdoel van cryptoplatform Coinbase voor eind dit jaar naar 315 dollar.
  • Analisten van de Japanse bank denken dat de populariteit van cryptomunten gunstig is voor de handelsvolumes op Coinbase.
  • Toch is Mizuho terughoudend over de langere termijn, omdat de inkomsten van Coinbase afhankelijk zijn van commissies bij transacties.

Het aandeel van cryptoplatform Coinbase kan dit jaar verder stijgen, als de handel in cryptovaluta blijft toenemen. Dat voorzien analisten van de Japanse zakenbank Mizuho.

Het team van Mizuho heeft het koersdoel voor Coinbase verhoogd naar 315 dollar eind dit jaar. Dat impliceert een stijging van 12 procent vergeleken met de slotkoers van dinsdag.

Volgens de analisten van Mizuho kan Coinbase profiteren van de populariteit van cryptomunten, wat gunstig kan zijn voor de handelsvolumes op Coinbase.

Na een extreem sterk eerste kwartaal zien de analisten van Mizuho ook sterke handelsvolumes voor april. Als die trend in mei en juni doorzet, kan de omzet in het tweede kwartaal van 2021 400 miljoen dollar tot 450 miljoen dollar hoger uitkomen ten opzichte van de huidige consensusschatting onder marktexperts.

De afhankelijkheid van commissie-inkomsten uit de cryptohandel is op de langere termijn wel een risico, waarschuwen de analisten van Mizuho.

Zeker 80 procent van de inkomsten van Coinbase komt voort uit commissies op transacties. Als concurrenten commissies verlagen of zelfs schrappen, komt het verdienmodel van Coinbase onder druk te staan.