Bezittingen die de gemiddelde sterveling alleen in films ziet, zijn voor een exclusief clubje van miljardairs realiteit.

Zo waant Tesla-CEO Elon Musk zich een 007-agent met zijn duikboot en speelt software-miljardair Larry Ellison president op zijn eigen privé-eiland.

Business Insider maakte een overzicht van een aantal exuberante eigendommen.


De duikboot van Elon Musk

Foto: Don Griffin via RM Auctions, Larry Busacca Getty Images

In 2013 koopt Tesla CEO Elon Musk voor ruim 780.000 euro deze Lotus Esprit duikboot. Misschien ken je hem nog wel van de James Bond film uit 1977. De duikboot werd door 007 gebruikt in The Spy Who Loved Me.  Musk wil hem gaan ombouwen naar het een duikboot die je echt kan gaan gebruiken.


De ruim vier meter lange haai van Steve Cohen

De Britse kunstenaar Damien Hirst voor zijn creatie. Foto: Matt Dunham / AP Images

De Amerikaanse investeerder Steve Cohen, goed voor ruim 10 miljard euro, heeft naar verluidt een kunstcollectie ter waarde van bijna één miljard euro.  In 2004 betaalt Cohen tussen de zeven en elf miljoen euro voor deze opgezette haai - een kunstwerk van de beroemde Damien Hirst. De haai, die ooit door de oceanen zwom begon naar verloop van tijd te vervallen, Cohen heeft de haai toen laten vervangen met een nieuwe haai.


The virtual ski machine van Mikhail Prokhorov

Foto: 60 Minutes

De Russische Prokhorov, die rijk is geworden in de mijnindustrie, staat bekend om zijn extravagante levensstijl en vele speeltjes. Hier staat hij op zijn virtuele ski-simulator.


Het superjacht van Paul Allen

Foto: Stephen Lovekin/Getty Images, cw_anderson/Flickr

Dit jacht van de medeoprichter van Microsoft is maar liefst 126 meter lang, daarmee is het één van de grootste jachten ter wereld. Allen heeft op zijn superjacht twee helikopters en een duikboot.


Allen heeft ook een groot aantal exclusieve vliegtuigen

Foto: Flickr / clemensv

De oud-compagnon van Bill Gates bezit een heus oorlogsvliegtuig. Hij heeft zijn collectie tentoongesteld voor het publiek in een hangar in Washington.


Bill Gates bezit een aantal manuscripten van Leonardo da Vinci

Foto: Wikimedia Commons

Dit manuscript, de Codex Leicester, stampt uit de vijftiende eeuw. Gates is een fervent lezer en kocht dit item tijdens een veilig in 1994 voor ruim 27 miljoen euro.


De duikboot van  Richard Branson

Foto: Courtesy of Virgin Limited Edition/Necker Island

De Britse miljardair heeft in het Caribisch zijn eigen eiland, Necker Island. Iedereen kan naar het eiland toe, al moet je wel diep in de buidel tasten. Je hebt dan ook de mogelijkheid om een duik te nemen met dit speeltje, genaamd de Necker Nymph.


Het privé-eiland van Larry Ellison

Foto: Four Seasons Resorts Lana'i

De oprichter van softwaregigant Oracle koopt in 2012 voor bijna 270 miljoen euro zijn eigen eiland, Lanai, één van de Hawaïaanse eilanden.


 Het superjacht van Google-CEO Eric Schmidt

Foto: Sean Gallup/Getty Images, Y.CO

Voor ruim 350.000 dollar per week kan je zijn zestig meter lange boot huren.


LEES OOK: Deze 20-jarige Noorse is de jongste miljardair ter wereld – en ze komt aardig in de buurt van Donald Trump