Verkeerd tanken? Dat gebeurt jou niet. Een platte band? Heb je vast nog nooit meegemaakt. Maar statistieken liegen niet: meer mensen hebben last van pech onderweg dan je denkt. Vervelend, zéker als je onderweg bent naar een klant.

Zet je schrap: in 2018 rukte de Wegenwacht maar liefst 1,2 miljoen keer uit om een gestrande automobilist weer op weg te helpen. 1,2 miljoen keer! Gemiddeld moesten de dames en heren van de wegenwacht iedere dag van het jaar dik 3.200 keer op pad. En dan zijn dit alleen nog maar de cijfers van de ANWB. Het aantal pechgevallen dat op een andere manier wordt opgelost, komt daar nog bovenop. Het mag duidelijk zijn: pech komt in totaal veel vaker voor dan je denkt.

Misschien verwacht je dat de lekke band de grootste boosdoener is van alle pechgevallen, maar dat is niet waar. Waar 28 procent van alle pech wordt opgeëist door plat rubber, valt dik 35 procent ten deel aan lege of kapotte accu’s. Zonder accu kun je weinig met een auto. Geen accu betekent immers geen stroom. En zonder stroom wordt het lastig om een auto aan de praat te krijgen. Accu’s zijn heel het jaar de grootste pechduivels, maar met name in de winter.

Autopech door menselijk falen

Lekke banden en kapotte accu’s zijn vervelend, maar daar kun je je als automobilist moeilijk tegen wapenen. Als het gebeurt, dan gebeurt het en ben je aan de wegenwacht overgeleverd. Maar dat betekent niet dat mensen zelf nooit de oorzaak zijn van hun eigen autopech.

Een voorbeeld: de Wegenwacht moet ieder jaar zo’n 3.000 keer automobilisten helpen die de verkeerde brandstof hebben getankt. Een fout die je duur kan komen te staan, zeker als je benzine tankt terwijl je eigenlijk diesel moet hebben. Start je in dat geval zonder erg de auto, reken dan op duizenden euro’s schade.

Verkeerd tanken is lang niet de enige pech veroorzaakt door menselijk falen. Jaarlijks moet de wegenwacht honderden auto’s openen omdat de sleutels er nog in zitten, maar de auto wel op slot is gegaan. En minstens zo vaak schieten de herkenbare gele busjes te hulp als een achteloze automobilist is vergeten te tanken en is stilgevallen langs de weg. De ANWB wordt zélfs gebeld om kapotte lampjes te vervangen, maar daar tegenover staan natuurlijk ook motorstoringen waar je als berijder niks aan kunt doen.

Zakelijke pechvogels

Het afgelopen jaar rukte de Wegenwacht binnen Nederland alleen al 28.000 keer uit voor zakelijke klanten. Buiten Nederland, maar binnen Europa werden 1.800 gestrande zakelijke reizigers weer op de weg geholpen.

Car breakdown

Het mag logisch zijn dat die 1,2 miljoen pechvogels niet alleen maar gestrande dagjesmensen zijn. Wie veel zakelijke kilometers rijdt, maakt minstens zoveel kans op panne. Speciaal voor de ZZP’er en MKB’er is Wegenwacht voor de Zaak in het leven geroepen. Je sluit het af per kenteken. Hoe meer kentekens je aan het abonnement hangt, hoe voordeliger de pechhulp wordt.

Kies je nu voor zo’n abonnement, dan krijg je daar bovendien een jaar lang gratis de ANWB Mobiliteitskaart bij. Naast hulp van de wegenwacht kun je met deze kaart bijvoorbeeld tanken, parkeren, een taxi of Uber bestellen of het OV gebruiken. Alle reiskosten worden verzameld op één factuur, lekker overzichtelijk en geen gedoe meer met bonnetjes.

Binnen 46 minuten is de Wegenwacht bij je

Kan je auto niet ter plekke worden gerepareerd, dan krijg je met een zakelijk pakket tot vier dagen vervangend vervoer, zonder dat daar extra kosten aan verbonden zijn. Gelukkig kan een ruime meerderheid – 8 op de 10 pechgevallen – wél on the spot worden gefixt. In vrij rap tempo bovendien, want het maken van de melding, het wachten op de ANWB en de reparatie duurt gemiddeld zo’n 77 minuten. Dat is goed nieuws als je een volle agenda hebt. De kans dat je het grootste deel van je afspraken ook na autopech nog kunt aflopen, is redelijk groot. En dat is ideaal.

ANWB maakt het voor iedereen mogelijk om zorgeloos en met plezier onderweg te zijn. Pechhulp nodig? Wij helpen je. Of je nu een klant bezoekt of op vakantie gaat. En of je nu één auto bezit of meerdere bestelbussen. Je weet altijd zeker dat jouw mobiliteit in één keer goed is geregeld. Met ANWB voor de Zaak houd je je zaken op de rit. Meer weten?

 

 




gtag('config', 'DC-4494250');