Helpling biedt vanaf nu ook glazenwassen als service aan. Dit is na schoonmaken de tweede dienst die te boeken is via het online platform, aldus het persbericht.

Via het online platform van Helpling worden schoonmakers en glazenwassers gekoppeld aan huishoudens die er een willen inhuren.

Helpling is actief in negen landen: Australië, Duitsland, Italië, Frankrijk, Ierland, Verenigd Koninkrijk. de Verenigde Arabische Emiraten, Nederland en Singapore.

Drie maanden geleden haalde Helpling 10 miljoen euro extra op bij investeerders. In totaal is sinds de oprichting al 67 miljoen euro in Helpling geïnvesteerd.

Nieuwe diensten

“Met het geld willen we investeren in de uitbreiding naar nieuwe diensten,” zei Floyd Sijmons, oprichter van Helpling Nederland, destijds tegen Business Insider. “We gaan straks ook bemiddelen in diensten die erg lijken op schoonmaken, zoals ramenlappen of boodschappen doen.”

Nog geen drie maanden later is het dus zover. “Glazenwassen is bij uitstek een dienst die aansluit bij de ambities van Helpling," zegt Sijmons in het recente persbericht. "Het is een conservatieve markt, waarin veelal zwart wordt gewerkt."

"Wij maken de wereld van glazenwassen graag transparant met een vaste prijs per raam. Ongeachte welke hoogte en breedte. De frequentie van een glazenwasbeurt is daarnaast relatief hoog, wat het een interessante vervolgstap voor Helpling maakt.”

Geen uitholling van de markt

Volgens Helpling weet je als klant zeker dat je een legaal bedrijf inhuurt via hun platform. Bovendien benadeelt het niet - zoals Uber wel doet - de bestaande, legale markt.

“Uit onderzoek blijkt dat 87 procent van onze klanten nog nooit schoonmakers had ingehuurd voordat Helpling er was," vertelde Sijmons drie maanden geleden. "Wij creëren dus nieuw werk en snoepen geen werk af van schoonmaakbedrijven die netjes belasting betalen en een cao hanteren, zoals Uber dat wel doet.”

Eerder werden in Nederland Kamervragen gesteld over Helpling. Maar deze werden door minister Lodewijk Asscher redelijk ten gunste van Helpling gepareerd. Voorlopig lijkt Helpling dus ongestoord verder te kunnen gaan met het aanbieden van zijn diensten in Nederland.

Helpling heeft alvast een glazenwasbedrijf uit Amsterdam aan zijn platform gekoppeld zodat particulieren in de hoofdstad op dit moment al iemand kunnen boeken. Glazenwassen is tot dusver alleen te boeken in Amsterdam. In de nabije toekomst zal worden uitgebreid naar andere steden in de Randstad.