Iedereen werkt om vervolgens in het weekend leuke dingen te kunnen doen. Hoe jij je in die twee dagen vermaakt, kan verrassend veel zeggen over hoe succesvol je bent.

Het maakt niet eens zoveel uit wát je doet. Hang je liever op de bank met een nieuwe aflevering van Narcos dan dat je iets actiefs gaat doen? Prima. Het verschil tussen succesvolle en onsuccesvolle mensen heeft alles te maken met mindfulness.

Plan jij vooruit en denk je bewust na over wat je doet? Of laat jij het weekend op zijn beloop?

Hieronder vind je elf zaken die weinig succesvolle mensen geneigd zijn om te doen in het weekend (en waarom je ze beter kunt vermijden):


Ze hebben geen plannen

11 dingen die onsuccesvolle mensen tijdens het weekend doen

Je hoeft echt niet ieder uur vol te plannen, maar het is goed om een idee te hebben van wat je dit weekend wil doen of regelen. Zelfs als dat ‘niets doen’ is. Op deze manier bewaak je je tijd en kun je ook wat leuke dingen plannen.


Ze maken geen tijd voor vrienden en familie

Met een drukke baan kan het soms moeilijk zijn om genoeg aandacht te besteden aan je vrienden en familie. Haal die tijd in tijdens het weekend!


Ze laten techniek de overhand nemen

Leg je telefoon gewoon eens weg. Zet je werkmail uit en maak je collega’s duidelijk dat je in het weekend niet gestoord wil worden.


Ze vermaken zichzelf niet

Of je nu alleen stoom afblaast of met vrienden, zorg ervoor dat je iets doet wat jou gelukkig maakt.


Ze slapen continu

Misschien heb je een enorme kater van de uit de hand gelopen vrijmibo of ben je gewoon erg moe. Hoe dan ook: veel slapen kan je ritme in de war gooien en daar heb je de rest van de week weer last van.


Ze geven te veel geld uit

Je doet de hele week zuinig, om vervolgens al je geld te spenderen in het weekend. Natuurlijk moet je jezelf af en toe belonen, maar let op dat je je geld niet uitgeeft aan futiliteiten.


Ze reflecteren niet op zichzelf

Nadenken over je toekomstplannen en je leven? Het schiet er al snel bij in tijdens een drukke week. Gebruik het weekend zo nu en dan eens om over dit soort grote dingen na te denken.


Ze blijven maar aan werk denken

Het is prima om op vrijdag je werk voor maandag te plannen, maar houd het daarbij. Voorbereiding is top, een workaholic zijn niet. Relax op zaterdag en zondag!


Lui zijn en er vervolgens spijt van hebben

Ik ben een grote voorstander van luieren in het weekend, het is een perfecte manier om uit te rusten. Maar, raak je verveeld of geïrriteerd en ga je kleine huishoudelijke klusjes uitstellen? Dan kun je misschien beter je weekend anders indelen.


Ze ontspannen niet

Aan de andere kant van het spectrum zijn er natuurlijk ook mensen die hun hele weekend volproppen. Om doordeweeks productief en succesvol te kunnen zijn, is het belangrijk dat je het weekend gebruikt om je batterij op te laden.


Ze bereiden zich niet voor op een nieuwe week

De zondagavond is perfect om na te denken over wat je deze nieuwe week allemaal wil doen. Je kunt een to-do-list maken, je agenda bijwerken of gewoon nadenken over taken die je wilt afvinken.

LEES OOK: 29 dingen die je nóóit tegen je baas moet zeggen

EN MIS DEZE OOK NIET: 10 irritante e-mailgewoontes die niet goed zijn voor je reputatie