Goedemorgen! Dit zijn de belangrijkste dingen die je vandaag moet weten.

1. De schoonzoon van Donald Trump, Jared Kushner, verschijnt vandaag in de Amerikaanse Senaat om gehoord te worden over zijn vermeende contacten met de Russen. Kushner zal niet onder ede staan tijdens het verhoor.

2. Het IMF heeft de groeivooruitzichten van de Britse economie naar beneden bijgesteld, van 2 procent naar 1,7 procent. Andere Europese economieën overtreffen de vooruitzichten juist.

3. Een groep Nederlandse ondernemers heeft een bitcoin-alternatief gelanceerd voor de online advertentiemarkt. De oprichters hopen met de nieuwe digitale munt iets te doen aan de hoge transactiekosten op advertentieplatforms.

4. De eerste aflevering van Game of Thrones – die in Nederland een week geleden werd uitgezonden – is naar verluidt wereldwijd zo’n 90 miljoen keer illegaal gestreamd. Dat cijfer is een stuk hoger dan de 16 miljoen mensen die via HBO hebben gekeken.

5. Amazon-CEO Jeff Bezos zit nu ook op Instagram. In zijn eerste post toont hij een fabriek in Alabama, waar hij voor een ander bedrijf van hem aan een nieuwe raket werkt.

6. De Hongaarse regering zegt Polen te willen beschermen tegen 'EU-inquisiteur Frans Timmermans'. De Hongaarse premier Orban zei zaterdag in een toespraak dat hij er alles aan zal doen om Polen te steunen, zo schrijft het FD.

7. Als je wil kun je nu voor 46 dollar (een krappe 40 euro) een namaakversie van Mark Zuckerbergs peperdure grijze T-shirt kopen. Vresh Clothing - ook de fabrikant van het origineel - geeft je voor dat geld niet exact hetzelfde shirt, dat 300 dollar kost (plusminus 260 euro)  - maar zegt iets "zo dicht mogelijk bij het origineel" te leveren.

8. Donald Trump gelooft niet dat de Russen de Democratische partij hebben gehackt, omdat ze volgens hem geen sporen zouden achterlaten. Medewerkers van de Amerikaanse inlichtingendiensten denken juist dat er opzettelijk sporen zijn achtergelaten door de Russen, om chaos te veroorzaken.

9. De koers van Tesla is de afgelopen maanden behoorlijk gestegen, maar CEO Elon Musk probeert de waarde van het bedrijf nu juist omlaag te praten. Daar heeft hij zo zijn redenen voor.

10. De Nederlandse voetbalvrouwen spelen vanavond om 20.45 uur de laatste groepswedstrijd tegen België op het EK vrouwenvoetbal. Een gelijkspel is voldoende om door te gaan naar de kwartfinales. Maar als Nederland verliest en Denemarken met grote cijfers wint van Noorwegen, dan strandt Oranje ondanks twee gewonnen wedstrijden in de groepsfase.