Alle sporters op de Olympische Winterspelen van 2018 in Pyeongchang hebben hard moeten werken om daar te komen.

Om zich alleen maar te kwalificeren waren jaren van opoffering en training nodig.

Dus is het logisch te veronderstellen dat ze zich in Zuid-Korea puur op hun prestatie concentreren en zich houden aan een strikt dieet, vroeg naar bed gaan en gericht trainen.

Maar sommige sporters doen dat heel anders.

Zo worden er in het Olympisch dorp ‘churros’ gegeten, een soort Spaanse donuts. Ook nemen sporters elkaar goed in de maling en maken ze geïmproviseerde bobsleeritten.

Business Insider heeft een selectie gemaakt van foto’s van Getty, Instagram en Twitter om een idee te geven wat sommige olympische deelnemers doen in hun vrije tijd.

Bekijk ze hieronder.


Sporters hangen veel rond in het olympisch dorp in Pyeongchang. Sommige landen sturen zulke grote afvaardigingen naar de Spelen, zodat ze meerdere verdiepingen van de appartementen in beslag nemen. Ook voor Noord-Korea zijn drie verdiepingen gereserveerd, maar hun sporters zijn “afgescheiden van andere landen.”

Foto: Reuters

Bron:CNN.


Veel sporters hebben ook hun handtekening gezet op deze “Vredesmuur”. Bij alle Olympische Spelen is vrede een belangrijk thema en atleten zijn daar niet ongevoelig voor. Het poseren drie Amerikaanse rodelaars (Emily Sweeney, Erin Hamlin en Summer Britcher) voor de muur met vredessymbolen.

Foto: Getty Images

In het dorp zelf kruipen atleten veel bij elkaar en hangen ze lekker in hun appartementen, zoals deze leden van het Australische Olympische team.

Foto: Getty Images

Anderen maken met veel plezier gebruik van de recreatieruimte, zoals hier de Noorse skispringer Robert Johansson, die je geen twee keer hoeft uit te nodigen voor een potje poolen.

Foto: Getty Images

Er is veel meer te doen in de recreatieruimte, zo kunnen de sporters er ook terecht voor Air Hockey en een potje flipperen.

Foto: Getty Images

De Nederlandse shorttracker Koen Hakkenberg speelt een potje FIFA. Met welk team hij speelt is niet helemaal duidelijk, maar Oranje is het in elk geval niet.

Foto: Getty Images

Drie vrouwelijke ijshockeyers doen een kaartspelletje onder het genot van een kop koffie. dat heeft ze geen windeieren gelegd, want donderdag wonnen ze goud in de finale tegen Canada.

Foto:

 

 


De sporters nemen zelf ook eindeloos veel foto’s.

Foto: Getty Images

Skeletonracer John Daly is altijd in voor een geintje. Zijn favoriet is de “Trust Fall”, een oefening waarbij iemand expres valt en erop vertrouwt dat iemand anders hem opvangt. Het favoriete doelwit van Daly is zijn Amerikaanse ploeggenoot Steven Langton, een veteraan in de bobslee.

Foto:

 

 


De Nieuwzeelandse snowboardster Zoi Sadowski-Synnott pakt wat rust voor haar wedstrijd begint. Met haar 16 jaar is ze een van de jongste deelneemsters in Pyeongchang, maar ze pakte wel brons op het onderdeel Big Air.

Foto: Getty Images

De Zwitserse skiër Fabian Boesch werd een internethit door op wel heel speciale manier de roltrap te gebruiken.

Foto:

 

 


Boesch houdt sowieso wel van een stuntje, want hij heeft ook een pallet truck ‘geleend’ om te gebruiken als bobslee.

Foto:

 

 


En Boesch beklom ook de gigantische Olympische ringen voor de appartementen in het atletendorp.

Foto:

 

 


Op de sociale media accounts van de gouden snowboarder Shaun White ziet het er een stuk rustiger uit dan op die van Boesch. Maar hij heeft groot gelijk om lekker te genieten van het uitzicht vanuit zijn kamer.

Foto:

 

 


Anderen proberen leuk te doen op Twitter, zoals de Amerikaanse kunstschaatser Adam Rippon die met een knipoog opschept over zijn uiterlijk…

Foto:

 

 


…en deze over de waarschuwing niet te gaan douchen in het toilet.

Foto:

 

 


Chloe Kim, die goud won bij het snowboarden, eet rustig een ijsje en churros. Dat heeft de 17-jarige klaarblijkelijk geholpen haar zenuwen onder controle te houden.

Foto: Shutterstock

 

 


Als je een beetje tegen kou kan, dan is er een hoop lol te beleven voor de Olympische sporters.

Foto: Getty Images