Premium content ophalen
  • Wat betekent winst van Joe Biden dan wel Donald Trump bij de Amerikaanse verkiezingen voor de beurs en de Amerikaanse economie?
  • Ongeacht de uitslag is de kans groot dat rentes in de VS omlaaggaan en dat Big Tech-bedrijven te maken krijgen met strengere regulering, verwacht zakenbank UBS.
  • Beursstrategen geven aan hoe beleggers zich kunnen indekken.
  • Lees ook: Wat doet de beurs in de tweede helft van het jaar? 5 zaken om rekening mee te houden

Nu de Amerikaanse verkiezingen van november dichterbij komen, wordt het voor beleggers belangrijker om zich af te vragen wat daarvan de gevolgen kunnen zijn voor de beurs.

Beursstrategen van zakenbank UBS schetsen in een nieuw rapport vier verschillende scenario’s: een Democratische overwinning waarbij zowel het presidentschap als de meerderheid in het Congres naar de Democraten gaat, een presidentschap van Biden met een verdeeld Congres, een Republikeinse overwinning met Trump in het Witte Huis en een Republikeinse meerderheid in het Congres, en een presidentschap van Trump met een verdeeld Congres.

Aanname hierbij is dat Biden de presidentskandidaat blijft van de Democraten. Sinds afgelopen week is er wel onrust ontstaan in de Democratische partij, na een zeer zwak verkiezingsdebat tegen Trump.

Premium content ophalen