Vliegmaatschappij Emirates uit de Verenigde Arabische Emiraten staat bekend om z’n extreme luxe.

Dit jaar werd Emirates uitgeroepen tot de beste luchtaartmaatschappij ter wereld door website Skytrax. Waarschijnlijk is Emirates het meest vermaard vanwege de overdadige First Class.

Goedkoop is het niet – een retourtje van Amsterdam naar Dubai in de First Class kost al gauw meer dan 5.000 euro. Maar daar krijg je een onvergetelijke ervaring voor terug.

Twee lezers van Business Insider, Owen en Rory, legden bevindingen vast tijdens een recente trip met een A380-toestel van Emirates.

Kijk mee hoe het is om in de First Class te reizen van de beste luchtvaartmaatschappij ter wereld.


Als je First Class vliegt, kun je relaxen in een van de Emirates lounges voordat je het vliegtuig instapt. Vanaf hier kun je direct boarden en hoef je niet in de rij te staan.

Foto: Flickr/Bill Holler

Als je aan boord gaat, word je persoonlijk begroet en naar je stoel begeleid, waar je een glas champagne aangeboden krijgt. Je krijgt je eigen cabine met schuifdeuren, en voorzieningen die je verwacht in een tophotel. De lederen stoelen zijn verstelbaar tot een goed bed.

Foto: Reuters/ Kai Pfaffenbach

In de cabine staat ook een toilettas voor je klaar, gevuld met artikelen van het luxe fashion house Bulgari, Gilette scheergel, een tandenborstel, Colgate tandpasta en deodorant van Axe.

Foto: Owen. S / Rory. S

Het houten paneel met gouden versiersels is de perfecte lijst voor het uitzicht. De First Class in Emirates Airbus A380 bestaat uit slechts 14 plaatsen, dus de service is op iedereen persoonlijk afgestemd.

Foto: Owen. S / Rory. S

Als je je op 12 kilometer hoogte nog even wil opfrissen, is dat geen probleem: je kunt gebruik maken van een van de twee douches. De badkamer heeft een verwarmde vloer. Je mag dertig minuten van de badkamer gebruik maken, maar daarvan krijg je maar vijf minuten lopend water. Als je terug naar je stoel gaat, wacht er een fruitschaal op je.

Foto: Owen. S / Rory. S

Je stoel kan worden getransformeerd tot een mini-eetkamer. Je kunt op elk moment een van de maaltijden bestellen, die op Chinees porselein worden geserveerd.

Foto: Owen. S / Rory. S

Je kunt ontspannen door bijvoorbeeld een film te kijken op het interactieve scherm, waar je ook games op kunt spelen.

Foto: Owen. S / Rory. S

De stoelen hebben ook een massagefunctie.

Foto: Owen. S / Rory. S

In het menu kun je de intensiteit en het type massage selecteren. Ook kun je er het licht in je cabine mee bedienen en de deuren openen en sluiten.

Foto: Owen. S / Rory. S

Drankjes kun je zelf uit de mini-bar halen...

Foto: Owen. S / Rory. S

...maar je kunt natuurlijk ook naar de bar gaan, als je iets sterkers wilt. Van exclusieve wijnen en champagne tot cocktails, je kunt het er krijgen. Er is voldoende ruimte om aan de bar te staan en een praatje te maken met je medepassagiers.

Foto: Owen. S / Rory. S

's Nachts is de bar verlicht. Je kunt er ook Hennessey Paradis krijgen, de duurste alcoholische drank die je bij welke vliegmaatschappij dan ook kan krijgen. Het prijskaartje begint bij 600 euro per fles.

Foto: Owen. S / Rory. S

Hoewel het bedrag van 5.000 euro aan de prijs is, wordt je door Emirates in de First Class als een koning behandeld. En je mag ook nog eens als eerste uitstappen.

Foto: O. Win