De prijsvechter Tigerair Australia kwam kortgeleden uit de bus als goedkoopste luchtvaartmaatschappij ter wereld  volgens Rome2rio’s 2018 Global Flight Price Ranking.

De ranking toont per luchtvaartmaatschappij de gemiddelde prijs (in Amerikaanse dollar) van een ticket per gevlogen kilometer. De analisten baseren de ranking op de prijzen van vliegtickets van internationale en binnenlandse luchtvaartmaatschappijen op de zoekmachine van Rome2rio over een periode van twee maanden. Zo kwamen ze op een ranking van de 50 goedkoopste luchtvaartmaatschappijen, die ze nog onderverdeelden naar een lijst voor internationale en binnenlandse maatschappijen.

Wat bleek: Tigerair Australia is met gemiddeld $0,06 per km de allergoedkoopste luchtvaartmaatschappij ter wereld.

Rome2rio bestempelde deze maatschappij voor binnenlandse vluchten ooit als de slechtste luchtvaartmaatschappij van Australië, maar volgens haar is Tigerair sterk verbeterd sinds de overname door Virgin Australia in 2014.

De luchtvaartmaatschappij vertelde ons dat ze een nieuw menu hebben geïntroduceerd – ‘Tigerbites’ – dat verschillende vegetarische en glutenvrije snacks bevat, evenals lekker hapjes van kip en frieten.

Bekijk hieronder hoe het is om met Tigerair Australia te vliegen.


Tigerair Australia bleek kortgeleden de goedkoopste luchtvaartmaatschappij ter wereld volgens een analyse van zoekmachine Rome2rio. Hun tickets kosten gemiddeld $0,06 per km.

Foto: Tiger Air

Business Insider ging eens kijken hoe het is om te vliegen met deze binnenlandse prijsvechter, die 13 bestemmingen bedient.

Foto:

Source: Tigerair


Tigerair werd ooit aangemerkt als de slechtste luchtvaartmaatschappij van Australië. Maar volgens Rome2rio heeft het bedrijf de weg omhoog gevonden sinds het is overgenomen door de Virgin Australia in 2014.

Foto:

Rome2rio's oordeel in het rapport is nu positiever: "Na jaren van slechte kritieken (Tigerair werd drie jaar achtereen verkozen tot de slechtste luchtvaartmaatschappij van Australië), is het bedrijf na de overname door Virgin Australia verbeterd. Het gebeurt niet vaak dat we dit kunnen zeggen, maar soms is goedkoop best goed!"


Glimlachend cabine personeel verwelkomt je aan boord, afgaande op de Instagram van Tigerair.

Foto:

http://instagr.am/p/BhQslswFS1r

Source: Instagram


De bemanning ziet er behoorlijk chic uit voor een budget luchtvaartmaatschappij.

Foto:

http://instagr.am/p/Ba07ExvF2Fp

Source: Instagram


Je maakt evenveel kans om iemand in pak op een Tigerair vlucht tegen te komen als een vakantieganger op slippers. En sporadisch een lokale celebrity.

Foto:

http://instagr.am/p/BaLg39sFN8Z

Hierboven poseren de gastheren van de Today Show - Richard Wilkins en Karl Stefanovic - met de bemanning op een vlucht naar Sydney.

Source: Escape


De rugbyspelers van Melbourne Storm zijn ook gesignaleerd op de vluchten van Tigerair.

Foto:

http://instagr.am/p/BZvKdbkF4uW

Source: Instagram


Het is zelfs voorgekomen dat er spontaan werd gemusiceerd.

Foto:

http://instagr.am/p/BaoKX0elyqV

Source: Instagram


Tigerair heeft recent slanke leren stoelen met verstelbare hoofdsteunen geïnstalleerd. De stoelen hebben ook extra opbergzakken en houder voor je iPad of mobieltje.

Foto: Tiger Air

De maatschappij heeft ook een nieuw menu geïntroduceerd: 'Tigerbites'. Je kan kiezen uit verschillende soorten vegetarische en glutenvrije snacks en hapjes van kip en friet.....

Foto:

http://instagr.am/p/BbgnKSkF6r1

Source: Tigerair


...En een Onyx espresso martini (niet op de foto).

Foto:

http://instagr.am/p/Bbq8Pe3FENK

Source: Instagram


De bemanning maakt graag een selfie.

Foto:

http://instagr.am/p/BfnDVFzld-y

Source: Instagram


Als je dus ooit in Australië bent en op zoek bent naar een goedkope binnenlandse vlucht, dan is Tigerair een optie.

Foto:

http://instagr.am/p/BgA1ffPl8RX

Source: Instagram