• Mede-CEO Rubin Ritter van de Duitse online modegigant Zalando treedt terug om de carrière van zijn vrouw de ruimte te geven.
  • Ritter was sinds 2010 één van de drie topmannen van Zalando en vertrekt meer dan twee jaar voor het aflopen van zijn contract.
  • “Mijn vrouw en ik hebben afgesproken dat haar professionele ambities de komende jaren voorrang krijgen”, zegt Ritter.

Eén van de drie topmannen van modewebsite Zalando treedt terug om meer tijd door te brengen met zijn familie en de professionele carrière van zijn vrouw voorrang te geven. Dat meldde het in Berlijn gevestigde bedrijf zondag in een verklaring.

Rubin Ritter is sinds 2010 co-CEO van het grootste online modebedrijf van Europa. De twee andere topmannen blijven gewoon aan. Ritter is verantwoordelijk voor de strategie en de communicatie bij het bedrijf dat zo’n 19 miljard euro waard is.

Hij zal bij de volgende jaarvergadering in mei 2021 terugtreden, terwijl zijn contract nog doorliep tot november 2023. “Ik wil meer tijd doorbrengen met mijn familie”, staat in de verklaring van Zalando. “Mijn vrouw en ik hebben samen afgesproken dat haar professionele ambities de komende jaren voorrang krijgen.”

In de verklaring worden geen verdere details prijsgegeven over zijn vrouw en haar carrière. Het bedrijf wilde aan de BBC niet de naam van de vrouw van Ritter prijsgeven of welk werk ze doet. Business Insider heeft geprobeerd Zalando te bereiken voor nader commentaar.

Ritter geeft aan nieuwe terreinen buiten Zalando te willen gaan ontdekken en beschrijft de tijd dat hij voor het bedrijf heeft gewerkt als “een gift en een privilege.”

Zalando is sinds de oprichting in 2008 uitgegroeid tot de grootste online modewinkel van Europa. Het bedrijf heeft nu zo’n 14.000 medewerkers, is in 17 landen actief en boekte in het derde kwartaal van 2020 een omzet van bijna 2 miljard euro, nadat shoppen via internet tijdens de coronapandemie explodeerde.

President-commissaris Cristina Stenbeck beschreef 2020 als “het meest uitzonderlijke jaar in de geschiedenis van Zalando” en bedankte Ritter en de rest van de bedrijfsleiding voor de geleverde prestaties.

De raad heeft “het grootst mogelijke respect voor de onderliggende persoonlijke motivatie” achter zijn beslissing om te vertrekken en waardeert zijn openheid daarover, zegt ze.

“We kijken ernaar uit om de komende maanden nog nauw samen werken met Rubin en hopen dat hij ook op lange termijn betrokken blijft bij Zalando”, stelt ze.

“Rubin is altijd een rolmodel geweest voor veel mensen binnen het bedrijf”, zegt mede-CEO David Schneider.

LEES OOK: Duitse Zalando-medewerkers moeten elkaar beoordelen en worden daar gek van: ‘Je moet altijd vrolijk zijn, anders krijg je daar later last van’