Bedrijven met diverse werknemers presteren door de bank genomen beter, maar zeker in de financiële wereld is de verhouding tussen mannen en vrouwen in het werknemersbestand nog vaak scheef, erkent CEO Yorick Naeff van beleggingsapp BUX.

BUX probeert vrouwen die op junior posities binnenkomen zo te coachen dat ze doorgroeien naar senior functies. Maar er wordt ook in het aannamebeleid gelet op diversiteit. “Als we geloven dat we in een bepaald team een vrouw willen omdat dat waarde toevoegt, dan moeten we gewoon geen man aannemen”, zegt Naeff in de podcast The Next Move. Luister hier!

In de negende aflevering van de podcast The Next Move spreken CEO Yorick Naeff van beleggingsapp BUX en oprichter Jelle Pol van blockchain startup Dusk Network over leiderschap, strategie en uitdagingen voor Nederlandse fintechbedrijven.

Volg de podcast The Next Move en abonneer je via Spotify, Google of Apple.

The Next Move wordt in samenwerking met Rotterdam School of Management, Erasmus University gemaakt. Wil jij het maximale halen uit je carrière of bedrijf? Volg dan een korte training of parttime MBA. Kijk wat het beste bij jou past op RSM.nl/thenextmove

Beluister meer afleveringen van The Next Move:

>

Bekijk ook: ‘Het gaat er niet om dat je heel veel werkt, maar dat je de juiste beslissingen neemt’