Wouter Bos, oud-minister van Financiën, is benoemd tot bestuursvoorzitter van het academisch ziekenhuis VUmc in Amsterdam.

Dat heeft het ziekenhuis vrijdag gemeld.

Bos vormt samen met twee anderen, Chris Polman en Wim Stalman, de nieuwe raad van bestuur van het VUmc. Vorig jaar augustus viel die raad uiteen toen twee leden opstapten. Het ziekenhuis was onder vuur komen te liggen door een ruzie tussen specialisten en door onjuiste informatieverstrekking daarover van het bestuur aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg.
De inspectie stelde het VUmc vervolgens onder verscherpt toezicht. Ook werd een longarts op non-actief gesteld. Die stap van het ziekenhuis kreeg veel kritiek. De longarts had de ruzies en de veiligheid van patiënten aan de kaak gesteld.Volgens Bos is het nu tijd om ,,met alle collega’s van VUmc weer de weg omhoog” in te slaan. ,,VUmc staat wetenschappelijk aan de top en herbergt een enorme hoeveelheid talent”, zegt hij in een toelichting op zijn nieuwe fulltime baan. Na zijn vertrek uit Den Haag ging de vroegere minister en oud-partijleider van de PvdA aan de slag bij accountants- en adviesbedrijf KPMG. Hij deed veel advieswerk in de zorg. KPMG is volgens Bos daarmee een ideale opmaat geweest naar zijn nieuwe rol als bestuursvoorzitter van VUmc.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl