Parkeer je auto niet naast de wolkenkrabber op 20 Fenchurch Street in Londen, bijgenaamd de Walkie Talkie. Volgens een gedupeerde auto-eigenaar heeft het gebouw door zonlicht te reflecteren zijn auto doen smelten.

Martin Lindsay reed vorige week donderdag in zijn Jaguar door de straat Eastcheap en vond een geschikte parkeerplek, op een paar honderd meter van de wolkenkrabber die nog in aanbouw is.

Toen hij twee uur later terugkwam, waren delen van zijn auto gesmolten, vertelt Lindsay aan de BBC. De spiegels, enkele panelen en het Jaguar-logo waren vervormd.

Eén kant van de wolkenkrabber bestaat uit een grote gebogen wand van glas. Waarschijnlijk heeft die zijde het zonlicht weerkaatst en gebundeld, precies op de Jaguar van Lindsay. Zoals je een papiertje kunt laten branden door het zonlicht te focussen met een vergrootglas.

Schade vergoed

De projectontwikkelaars van de Walkie Talkie zijn op de hoogte van het voorval en doen onderzoek. In de tussentijd zijn drie parkeerstroken in het gevaarlijke gebied afgesloten. Lindsay krijgt alle schade vergoed van de projectbureaus.

Intussen hebben meer auto-eigenaars zich gemeld. Eddie Cannon zegt tegen Metro dat zijn busje soortgelijke smeltplekken heeft opgelopen door de wolkenkrabber. "Elk stukje plastic aan de linkerkant en alles op het dashboard is gesmolten", aldus de verwarmingsmonteur.

"Toen ik in het busje stapte, was er een erg vreemd licht. Alsof alles was verlicht en er werd gefilmd", vertelt Cannon. "Ik wil weten welk effect het heeft op mensen die over straat lopen."

Lees ook:

Waarom we gek zijn op wolkenkrabbers

Kelderbox in New York 3x duurder dan huis in Amsterdam

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl