Wordt Nederlands jongste kasteelruïne misschien toch nog afgebouwd? De plannen om op het terrein aan de A6 bij Almere het pretpark Witchworld te realiseren, nemen steeds serieuzere vormen aan. Maar dan moeten investeerders wel over de brug komen.

De kasteelruïne uit 2002, het jaar dat de bouw van het kasteel van Almere werd stilgelegd, doet nu al spookachtig aan, maar als het aan Arthur Bouvy en Ton Theunis ligt, wordt het straks helemaal griezelen. Om en rond het kasteel aan de A6, waarvan de bouw in 2000 is begonnen, moet een pretpark komen met heksen en trollen.

De twee ondernemers, die sinds 2013 een optie op het terrein hebben, zijn op dit moment hard bezig met het werven van investeerders voor hun 90 miljoen euro kostende project, zo schrijft het Financieele Dagblad woensdag.

Investeerders gezocht

Helaas wil het nog niet heel erg vlotten, zo valt op te maken uit het artikel in de krant, ook niet met de eerste 20 miljoen euro die nodig is om het kasteel daadwerkelijk te kopen. “Er is veel belangstelling, maar er is nog geen euro binnen”, zegt initiatiefnemer Theunis. En dat is wel een probleempje, want de bank wil niet lenen zolang het hele project niet voor 70 procent door geld van investeerders wordt gedekt.

De twee houden desondanks vol. Nu maar hopen dat als de eerste investeerders ‘verschijnselen‘, ze niet aan komen zetten met kaboutergoud. Want zoals iedereen in de heksenwereld weet, verdwijnt dat na korte tijd op geheimzinnige wijze.

Lees ook op Business Insider

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl