Walt Disney heeft zijn winst vorig kwartaal verder zien groeien. Het entertainmentconcern profiteerde onder meer van betere resultaten bij de filmstudio, terwijl ook de pretparken meer geld in het laatje brachten.

Dat bleek dinsdag. Verder verdiende het bedrijf meer geld met de aanhoudend sterke vraag naar producten van bijvoorbeeld de filmhit Frozen. De goede resultaten compenseerden de zwakke prestaties bij tv-zender ABC.

De winst van Disney in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar, dat eindigde op 27 juni, kwam uit op 2,5 miljard dollar (2,3 miljard euro). Een jaar eerder resteerde er 2,2 miljard dollar onder de streep. De recordwinst lag tevens boven de gemiddelde verwachting van analisten.

Merchandise loopt goed

De omzet van Disney steeg met 5,1 procent naar 13,1 miljard dollar. De opbrengsten van de merchandise, waar naast Frozen spullen van Star Wars ook gretig aftrek vonden, stegen met 27 procent. Bij de filmstudio ging de omzet met 15 procent omhoog, onder meer door blockbuster The Avengers: Age of Ultron. De omzet van de pretparken steeg met 4 procent.

Disney is de afgelopen maanden ook in trek bij beleggers. Het aandeel steeg dit jaar al bijna 30 procent, waarmee het tot de koplopers op Wall Street behoort.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl