Tenzij als je Tesla’s Model 3 op bestelling hebt, ben je wellicht op zoek naar een andere betaalbare auto met allerlei high-tech erin. Tijd om de Honda Civic te leren kennen.

Het Amerikaanse onderzoeksinstituut voor de autoindustrie Kelley Blue Book bekroont deze Japanse wagen met de prijs Best Auto Tech Value Award. De Civic kent een speciaal Sensing-pakket met zogenoemd ‘semi-autonome’ techniek. De beste eigenschap is nog wel dat je er één aanschaft vanaf 24.700 euro.

We moeten er wel bij zeggen dat de Civic geen elektrische auto is. Maar volgens Honda heeft de auto met een uitstoot van maximaal 117 gram koolstofdioxide per kilometer ‘een schoon geweten’.


De Civic is er in vijf verschillende versies – allen sedans -, maar volgens Kelley Blue Book geldt de Executive-uitvoering als de meeste waar voor je geld (in Nederland te koop vanaf 32.220 euro).

Foto: Honda

Qua motoren kun je kiezen uit bescheiden 1 liter turbo’s met een handgeschakelde of automatische bak. In de sportievere versies is er ook een 1,5 literturbomotor beschikbaar.

Foto: Honda

Het Sensing-pakket tref je aan in elke uitvoering, ook de goedkoopste S-versie. Dus dat is sowieso een goede deal.

Foto: Honda

Sensing omvat onder meer waarschuwingen voor als je onbedoeld je rijstrook verlaat en frontale botsingen. De auto remt automatisch af als je te dicht bij een obstakel komt en assisteert ook bij het rijden op de snelweg.

Foto: Honda

De sedan heeft een groothoekcamera achterin die helpt bij achteruit inparkeren en met Sensing krijg je daar een zicht op de rechterzijde van de auto bij.

Foto: Honda

Starten gaat simpelweg met een knop, dus als sleutel heb je alleen een simpele hanger voor aan je sleutelbos.

Foto: Honda

Een elektrisch foefje houdt de rem vast bij stoplichten.

Foto: Honda

"Het is moeilijk voor te stellen dat één van de hoogst gewaardeerde auto's in de hele industrie ook het beste comfort, veiligheidstechniek en entertainmentsysteem biedt", schrijft Kelley Blue Book. "Maar Honda is erin geslaagd met de Civic voor 2017."

Foto: Honda