Tijdens de eerste aflevering van Better Session met hoofdgast en groeiexpert Sander Klos vertelt ondernemer Arnaud van der Sluis tegen welke dilemma’s hij in de praktijk aanloopt. Twijfel is volgens hem het punt niet. Mits je uiteindelijk een keuze maakt.

Ondernemen kan natuurlijk een geweldig avontuur zijn. Je bent vrij om je eigen beslissingen te nemen. De richting van de koers bepaal jij en jij alleen. Maar er zit ook een keerzijde aan die prettige eigenzinnigheid, vertelt Arnaud van der Sluis in de live uitzending van Better Session. ‘Als je alles doet zoals je deed, verandert er niets.’

Uitgroeien tot globale speler

Arnaud van der Sluis is oprichter Floading Energy Infra, een bedrijf dat de komend jaren tot een van de grote globale spelers op het gebied van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen wil uitgroeien. Van der Sluis vat aan tafel bij host Joost Hoebink en tafelheer Sander Klos perfect de twijfel samen die veel ondernemers zullen herkennen: hoe maak je op essentiële momenten belangrijke keuzes?

Onderdelen loslaten

Volgens Van der Sluis kun je groei alleen forceren door te veranderen. Voor zijn bedrijf betekende dit specifiek kiezen voor die onderdelen die het meest winstgevend zijn en andere onderdelen juist los te laten. Als je volgens Van der Sluis inziet dat bepaalde front-end en back-end diensten te weinig opleveren, dan moet je daar afscheid van nemen. Van der Sluis: ‘Je moet keuzes maken.’

Ambitie realiseren

Better Session is de nieuwe talkshow van Business Insider die samen met een expert telkens een prangende ondernemersvraag behandelt. Dit keer stond de zoektocht naar groei op de agenda: hoe komt het dat veel MKB-ondernemers wel willen groeien maar dat het niet altijd lukt om die ambitie te realiseren? Sander Klos van Business Accelerator ontwikkelde een groeimethodiek die iedere ondernemer zelf kan toepassen.

Kijk hier de hele aflevering terug

Ook ontdekken hoe je als ondernemer je bedrijf exponentieel kunt laten groeien? Zet dan op 26 en 27 mei een groot kruis in je agenda en meld je aan voor de Scaleup Bootcamp olv Sander Klos in Amsterdam. Tickets zijn gratis.