Eén van de kookcursussen van topkok Jamie Oliver helpt bij afvallen. Wetenschappers ontdekten dat wie deelnam aan de cursus, de helft minder snacks at en meer fruit en groenten.

De onderzoekers van de Leeds University volgden bijna 800 mensen die tussen 2010 en 2014 één van de cursussen van Olivers Ministry of Food volgden, zo schrijven diverse Britse media.

Het aantal stukken fruit en groenten dat de cursisten aten, steeg van gemiddeld 2,7 per dag voor de cursus naar 4,1 stuks zes maanden na het eind van de cursus. Het aantal snacks daalde van 2 naar 1,1.

Uit de studie blijkt dat voornamelijk mannen baat hebben bij de cursus. Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat mannen minder vertrouwen in hun kookkunsten hebben. Door de cursus krijgen mannen meer vertrouwen, en maken ze dus gezondere dingen. Bij vrouwen speelt dat minder, omdat zij vaker denken dat ze prima een maaltijd kunnen bereiden.

De onderzoekers stellen dat het voornamelijk over kortetermijneffecten gaat, maar dat die mogelijk ook op langere termijn worden doorgetrokken.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl