De Zeeuwse snackbar Wendy’s mag die naam houden.

Het gerechtshof in Den Bosch wees een eis van de Amerikaanse fastfoodketen Wendy’s af om de snackbar uit Goes te verbieden de naam in de Benelux te gebruiken.

De rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelde eerder ook al in het voordeel van de Zeeuwse snackbar.

De Zeeuwse snackbar Wendy’s mag die naam houden. Het gerechtshof in Den Bosch wees een eis van de Amerikaanse fastfoodketen Wendy’s af om de snackbar uit Goes te verbieden de naam in de Benelux te gebruiken. Daarmee is het voor het Amerikaanse Wendy’s nog altijd niet mogelijk om het merk hier te registreren en vestigingen te openen.

Volgens het Amerikaanse Wendy’s heeft het Zeeuwse Wendy’s, die sinds 1988 de naam voert, de naam niet normaal gebruikt. Deze zou daarom “vervallen” moeten worden verklaard. De beide Wendy’s soebatten al sinds de jaren negentig over het de vraag wie het merk toekomt. Daarbij vindt het Amerikaanse Wendy’s dat het merkrecht moet vervallen omdat het Zeeuwse Wendy’s niet in de hele Benelux actief is.

Volgens het gerechtshof gebruikt de snackbar het merk voor zijn beoogde doel als snackbar op de fastfoodmarkt, waarmee het aan de regels voldoet. Het is volgens de rechter ook geen vereiste voor een buurtsnackbar om meerdere vestigingen te hebben of buiten de regio promotie te maken. Daarom mag de snackbar Wendy’s blijven heten.

De rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelde eerder ook al in het voordeel van de Zeeuwse snackbar. Daartegen ging de Amerikaanse keten in beroep. De uitspraak nu betekent de zoveelste tegenvaller voor het Amerikaanse bedrijf dat ook in Europa actief wil worden.

LEES OOK: Een Zeeuwse snackbarhouder voorkomt al ruim 20 jaar dat fastfoodketen Wendy’s naar Nederland komt