“We denken vaak dat onze telefoon, agenda of andere mensen de grootste afleiding vormen, maar dat is niet het geval”, legt Mark Tigchelaar uit in de Business Break Podcast. “De uitdaging zit in je eigen hoofd.”

Iedere aflevering deelt de neuropsycholoog samen met ondernemer Celine Charlotte van ‘t Wout in 20 minuten praktische tips rond de uitdaging van een ondernemer of leidinggevende. Dit keer die van Jeroen Eeuwijk van Koninklijke Van Twist, een klant van Vodafone Business en haar Business Partner INTO Telecom & IT: ‘Hoe zorg ik voor focus in een andere werkomgeving dan mijn kantoor?’

“Heb je weinig focus, dan heb je meestal gewoon teveel interne loops in je brein”, legt Tigchelaar uit. “Interne prikkels. Je hoofd loopt over: ‘ik moet die nog bellen, moet nog een pak melk halen en mag de luiers écht niet vergeten’. Dat zijn hele onschuldige taakjes, die veel energie vreten.”

Gelukkig zijn er verschillende technieken die je kunt inzetten om je focus terug te krijgen. Wil je weten welke?

Luister hieronder de nieuwste aflevering van de Business Break Podcast van Vodafone Business – de verbinder van flexibel werkend Nederland – en Business Insider.

Meer informatie en tips van de Business Break Podcast lezen?

Download het e-book bij deze podcast. Hierin vind je de belangrijkste tips van Celine Charlotte en Mark én cases van ondernemingen die met behulp van Vodafone Business en haar Business Partners flexibel gingen werken of nieuwe producten lanceerden tijdens COVID-19.

Download het e-book hier!

Al meer dan 14.000 ondernemers en leidinggevenden volgden een cursus rond ondernemen en productiviteit bij Celine Charlotte van ‘t Wout. Mark Tigchelaar verkocht meer dan 100.000 exemplaren van zijn boeken over onder andere focus.