Durfinvesteerder HENQ Venture Capital uit Amsterdam steekt 1,1 miljoen euro in webwinkelbouwer SEOshop. Met het geld wil de Nederlandse startup verder groeien op de Europese markt.

Dat maakte SEOshop donderdag bekend op zijn blog.

SEOshop levert kant-en-klare webwinkels aan klanten. “Wij leveren de tools waarmee zij hun eigen professionele webwinkel kunnen ontwerpen en onderhouden zonder dat ze daarvoor technische kennis nodig hebben,” stelt mede-oprichter en CEO Ruud Stelder. Gebruikers betalen een maandelijks bedrag en een percentage van de omzet voor de dienst.

Het bedrijf is in 2008 opgericht door Stelder en Dennis Cuijpers (CTO). Inmiddels zijn er 37 mensen werkzaam op het kantoor in Amsterdam en heeft SEOshop 3000 klanten, waaronder Philips.

Vorig jaar behaalde de webwinkelfirma een omzetgroei van 250 procent. Voor dit jaar verwacht Stelder zelfs een omzetstijging van 300 procent. Met het investeringsgeld wil SEOshop in eerste instantie groeien in Duitsland. Volgend jaar is Scandinavië aan de beurt.

Albert Geertjes, voormalig directielid van Hewlett-Packard, en Coen van Duiven, bestuursvoorzitter van HENQ Venture Capital, zullen toetreden tot de Raad van Commissarissen van SEOshop.