Warren Buffett heeft zijn belang in techreus Apple in het afgelopen kwartaal nog verder vergroot. Het bedrijf begint het nieuwe lievelingetje te worden van de rijkste belegger ter wereld.

Buffett is altijd huiverig om te beleggen in nieuwe techbedrijven, voornamelijk omdat de 87-jarige belegger de producten die zij maken niet goed begrijpt.

Maar voor Apple is hij vorig jaar een uitzondering gaan maken en daar zal hij geen spijt van hebben gehad. Alleen al in 2017 werd Apple bijna 50 procent meer waard op de beurs.

En Apple past ook goed in zijn beleggingsfilosofie. Het bedrijf is een sterk consumentenmerk, betaalt geregeld dividend en geeft ook geld uit aan het inkopen van eigen aandelen. Daarnaast is een aandeel Apple ondanks de flinke koersstijgingen nog altijd relatief goedkoper dan aandelen van soortgelijke bedrijven.

En dus besloot Buffett, of eigenlijk zijn investeringsbedrijf Berkshire Hathaway, zijn belang in Apple in het derde kwartaal van dit jaar met nog eens 3 procent te verhogen. Berkshire heeft nu 134 miljoen Apple-aandelen, die tegen de slotkoers van dinsdag ruim 22 miljard dollar waard zijn.

Daarmee is Berkshire de op vier na grootste aandeelhouder van Apple, volgens gegevens van Bloomberg.