Het voormalige bestuur van Innoconcepts, een beursgenoteerd uitvindersbedrijf dat eind 2010 failliet ging, heeft samen met accountant Deloitte voor 18 miljoen euro geschikt. Daarmee zijn beschuldigingen van wanbeleid en wanprestatie van de baan.

Dat meldt het Financieele Dagblad vrijdag.

De schikking met de curator staat vermeld in het laatste gedeponeerde faillissementsverslag, aldus de krant. Het schikkingsbedrag wordt genoemd door verschillende bronnen. Het voormalige bestuur en de accountant waren eerder door de curator aansprakelijk gesteld voor het tekort in de failliete boedel van ruim 63 miljoen euro.

Hip uitvindersbedrijf Innoconcepts

Innoconcepts ging in 1998 naar de beurs en behoorde aanvankelijk tot de hippe bedrijven die meesurfden op de technologiehype op de beurs rond de milleniumwisseling. Het idee van ondernemers Peter Langerak en Peter Teerlink was om uitvindingen van particulieren over te nemen en ‘marktrijp’ te maken.

Later ging het bedrijf over op het vermarkten van technologieën voor het maken van onder meer cd- en dvd-hoesjes.

In de jaren 2009 en 2010 ontstonden grote financiële problemen die uiteindelijk leidden tot het faillissement van Innoconcepts.

Curator Louis Deterink gaf eerder al aan dat er zowel door het bestuur als accountant Deloitte grote fouten zijn gemaakt.

Lees ook op Business Insider

Deterink vond de corporate governance onprofessioneel en constateerde een reeks dubieuze transacties. Dat Deloitte de jaarverslagen van 2008 en 2009 desondanks heeft goedgekeurd, viel volgens de curator niet goed te praten. “De diepgang van de controle en de professioneel kritische instelling van de accountant zijn tekort geschoten”, aldus de curator afgelopen maart.

Inclusief het schikkingsbedrag is er uit de boedel van Innoconcepts nu nog 20 miljoen euro te verdelen, aldus het FD.

Bron: ANP/Z24

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl