De beurzen in New York wisten woensdag verliezen uit de ochtendhandel om te buigen in winst. Zorgen over onder meer de brexit bleven voelbaar, maar het sentiment werd gesteund door vertrouwen in de Amerikaanse economie en de aantrekkende olieprijzen. In Europa en Azië gingen de markten eerder op de dag nog stevig omlaag.

De Dow-Jonesindex noteerde tussentijds 0,2 procent hoger op 17.880 punten. De brede S&P 500 steeg 0,3 procent tot 2094 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq stond 0,5 procent hoger op 4848 punten.

Beleggers in New York kijken uit naar de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve. Mogelijk kan uit de notities die rond 20.00 uur (Nederlandse tijd) worden vrijgegeven iets worden opgemaakt over het rentebeleid van de Fed. Verder verwerkten beleggers onder meer cijfers over de handel en de dienstensector in de Verenigde Staten.

Tesla in de min

Een van de dalers was de producent van elektrische auto’s Tesla Motors (min 0,1 procent), die een dag eerder al flink terrein verloor na de bekendmaking van een lager dan verwachte productie. Ook zijn er nog steeds zorgen over het dodelijke ongeluk met een auto van Tesla die op de automatische piloot stond.

De luchtvaartmaatschappijen American Airlines en United Continental leverden tot 4,3 procent in na een afwaardering door Credit Suisse. De aanbieder van internettelevisie Netflix verloor 3,4 procent na een afwaardering door Jefferies.

Aandelen van airco- en verwarmingmaker Nortek waren flink in trek. Het bedrijf steeg 39 procent in waarde, nadat bekend werd dat het Britse Melrose Industries er 1,4 miljard dollar voor over heeft. Melrose steeg eerder op de dag ook al flink.

Olieprijs veert op

De olieprijzen veerden op na flinke dalingen een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie ging 1,7 procent omhoog tot 47,38 dollar en Brentolie steeg 1,3 procent tot 48,58 dollar per vat.

De euro was 1,1086 dollar waard, tegen 1,1083 dollar bij het Europese slot.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl