De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag iets boven de slotstanden van een dag eerder geëindigd. Beleggers verwerkten onder meer cijfers over de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven. Mediaconcern Time Warner en verzekeraar American International Group (AIG) wisten de aandacht op zich gericht na de publicatie van de kwartaalcijfers.

De leidende Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk 0,2 procent in de plus op 18.355,00 punten. De S&P 500 won 0,3 procent tot 2163,79 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq steeg met 0,4 procent tot 5159,74 punten.

Time Warner zag zijn beurswaarde 2,7 procent stijgen. Het mediaconcern gaf aan dat het een belang van 10 procent neemt in muziekstreamingdienst Hulu. Verder gingen de winst en omzet van het bedrijf afgelopen kwartaal omlaag. Wel verhoogde Time Warner wel zijn prognoses voor het gehele jaar.

Bankaandelen in de plus

AIG (plus 7,3 procent) werd door beleggers beloond na beter dan verwachte kwartaalresultaten. Daarbij kondigde de verzekeraar een aandeleninkoopprogramma aan ter waarde van 3 miljard dollar.

Bankaandelen gingen over een breed front vooruit. Zo sloten JPMorgan Chase, Citigroup en Bank of America 1,6 tot 2,5 procent hoger. Goldman Sachs kreeg er 1,5 procent bij. Wel moet die bank een boete betalen van ruim 36 miljoen dollar vanwege het lekken van vertrouwelijke documenten.

EA wint

Maker van computerspelletjes Electronic Arts won 2,4 procent nadat het met kwartaalcijfers naar buiten kwam. Hoewel de winst beter uitviel dan verwacht, waren de vooruitzichten zwak.

Het aandeel van modebedrijf Kate Spade, onder meer bekend van zijn handtassen, ging in de uitverkoop. Het concern verlaagde zijn verwachtingen voor heel 2016 en werd daarop door beleggers ruim 18 procent lager gezet.

Meer banen

Salarisstrookverwerker ADP liet voorbeurs weten dat er in juli 179.000 banen zijn bijgekomen in het Amerikaanse bedrijfsleven. Economen hadden in doorsnee op 170.000 nieuwe arbeidsplaatsen gerekend. Het rapport van ADP loopt vooruit op het banencijfer van de overheid dat vrijdag naar buiten komt.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 4 procent tot 41,10 dollar. Brent werd 3,8 procent duurder, bij 43,38 dollar per vat. De euro noteerde bij de slotbel op 1,1148 dollar, tegen 1,1176 dollar bij het slot van de Europese beurzen.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl